Skip to content
Politică

În sfârşit, o reacţie de la MAE: atenţionare de călătorie cu privire la Turcia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti a emis, sâmbătă (în jurul orei 1:30), o atenţionare de călătorie privitoare la Turcia.

CITIŢI ŞI: UPDATE Ce soartă are Erdogan. Şeful Statului Major, luat ostatic. Armata a preluat conducerea / Lovitură de stat în Turcia!

Precizăm că gestul vine la circa 2 (două) ore şi jumătate după izbucnirea ostilităţilor în capitala turcă Ankara.

CITIŢI ŞI: MAE, inert: lovitură de stat în Turcia, dar biroul de presă vrea solicitare scrisă! EXCLUSIV AUDIO

Redăm mai jos mesajul publicat pe site-ul MAE:

„Referitor la evenimentele aflate în curs de desfășurare în Turcia, MAE recomandă turiștilor și celorlalți cetățeni români aflați pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locațiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, și să se informeze în permanență asupra evoluției situației interne.

De asemenea, având în vedere că, potrivit informațiilor disponibile, aeroporturile internaționale și alte căi de comunicații din Turcia sunt momentan blocate, cetățenii români care intenționează să se deplaseze spre orice destinații din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să își reprogrameze călătoriile respective.

Cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579″.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *