Skip to content
Politică

În sfârșit, o veste bună de la tehnocrați. Toți afaceriștii sunt vizați

rosirismendoza.wordpress.com

În sfârșit, sosește o veste bună din partea actualilor guvernanți tehnocrați. Toți oamenii de afaceri sunt vizați de această măsură.

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) va aproba, în una-două săptămâni, măsura extinderii scutirii de impozit a profitului reinvestit pe o perioadă nedeterminată, a anunțat, marți, ministrul de resort, Anca Dragu, citată de Agerpres.

„Avem deja un pachet consistent pe care l-am discutat și pe care îl vom aproba în una-două săptămâni prin care dorim să extindem această facilitate, respectiv scutirea de impozit a profitului reinvestit. Dorim să o extindem pe o perioadă nedeterminată pentru a aduce această predictibilitate fiscală astfel încât dumneavoastră (antreprenorii n.r.) să știți că și anul viitor și în 2017, 2018, 2019 veți putea beneficia de această facilitate și vă veți putea face un plan de afaceri având ca input aceste informații privind fiscalitatea în România. Așadar oferim contribuabililor care investesc în active precum echipamente tehnologice, calculatoare și echipamente periferice programe informatice, o continuitate în activitatea economică”, a spus Dragu, la un eveniment de specialitate.

Ea a adăugat că IMM-urile reprezintă 90% din firmele din Romania și sunt contribuabili semnificativi pentru bugetul statului.

Scutirea de impozit a profitului reinvestit era valabilă până la sfârșitul acestui an. Agenții economici sunt scutiți integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, respectiv mașini, utilaje și instalații de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *