Skip to content
București

În sfârșit o veste bună! Firea le întinde o mână familiilor monoparentale

nineoclock.ro

În sfârșit o veste bună! Firea le întinde o mână familiilor monoparentale.

Astfel, primarul general Gabriela Firea vrea sa acorde un ajutor lunar pentru familiile monoparentale, ajutor de pana la 1.200 lei/luna in functie de numarul de copii. In ultimele luni, Consiliul General, la propunerea primarului, a propus acordarea mai multor stimulente si ajutoare (persoane cu handicap, ajutor de casatorie, nastere copil) acestea estimandu-se ca ar avea un impact bugetar anual de circa 100 milioane de euro, daca toata lumea care se incadreaza in aceste categorii ar solicita banii.

In 2017, Primaria Capitalei a mai alocat 65 milioane lei pentru biserici, iar subventia la RADET si la RATB, mostenita de la fostii primari, unde jumatate din valoarea biletului si a gigacaloriei este platita de municipalitate, totalizeaza circa 1,1 miliarde lei. Bugetul Primariei Capitalei intr-un variaza intre 4 -4,5 miliarde lei.

Ajutorul se acorda pentru familia monoparentala al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 200 lei inclusiv, se va acorda dupa cum urmeaza, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat de Consiliul General pe 31 octombrie: 300 lei pentru familia cu un copil, 600 lei pentru familia cu 2 copii, 900 lei pentru familia cu 3 copii si 1200 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii, potrivit Hotnews.ro

Pentru familia monoparentala al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza peste 201 lei si pana la 530 lei inclusiv, se propune ajutarea unui ajutor dupa cum urmeaza: 200 lei pentru familia cu un copil, 400 lei pentru familia cu 2 copii, 600 lei pentru familia cu 3 copii si 800 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.

„Conform datelor statistice furnizate de catre Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de sector, in anul 2017, trimestrul II, figurau ca si beneficiari ai alocatiei pentru sustinerea familiei in Bucuresti un numar de 406 familii. In prezent familiile monoparentale care au venituri pe membru de familie de pana la 530 lei beneficiaza de acordarea unei alocatii pentru sustinerea familiei monoparentale in cuantum de maxim 240 lei, aceasta suma fiind acordata familiilor cu 4 sau mai multi copii. Data fiind aceasta situatie, familiile monoparentale au nevoie de protectie sociala adecvata in vederea ameliorarii continue a calitatii vietii lor, in cadrul familiei, prin implementarea de masuri de reducere a saraciei si izolarii sociale„, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *