Skip to content
Economie Politică

În sfârșit, s-a prins! Teodorovici anunță posibila excludere a unor active de la aplicarea OUG 114

economica.net

Unele clase de active, cum sunt creditele din programe guvernamentale gen Prima Casă și împrumuturile acordate de bănci din finanțări obținute în România de la BEI și BERD ar putea fi excluse de la aplicarea taxei pe activele bancare, potrivit ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

De asemenea, titlurile de stat ar putea fi o altă clasă de active în cazul căreia să fie discutată excluderea de la aplicarea taxei, a spus Teodorovici la o conferință de presă comună cu vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, anunță Profit.ro.

Ministrul a transmis că taxa pe activele bancare trebuie aplicată în așa fel încât să stimuleze, nu să îngreuneze, activitatea economiei și că urmează să aibă discuții cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor (ARB).

Masa activelor financiare (la care se va aplica taxa, n.r.) va fi dimensionată pentru a stimula activitatea econoimică”,a afirmat ministrul. BEI și BERD sunt două dintre instituțiile financiare internaționale foarte active în susținerea unor sectoare importante ale economiei din România, cum este, de exemplu, cel al IMM-urilor. „Este important să intelegem ce finantează BEI si garantiile acordate de BEI prin intermediul bancilor comerciale. Nu de multe ori importantă nu este rata dobâbnzii, ci durata creditului sau garanțiile solicitate”, a arătat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *