PSnews

Recent

În sfârșit, Tăriceanu se pune-n mișcare în legătură cu dosarul Teldrum-Belina

agerpres.ro

În sfârșit, Călin Popescu Tăriceanu – președintele Senatului și al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) se pune în mișcare în legătură cu dosarul Tel Drum-Belina.

Al doilea om în stat a declarat miercuri că va depune luni la Curtea Constituțională a României (CCR) sesizarea privind un posibil conflict între Executiv și Ministerul Public pe tema hotărârilor de Guvern, relatează Agerpres.

„În ceea ce privește sesizarea Curții Constituționale, v-am spus ieri că aștept punctul de vedere al experților. Între timp, mi l-au prezentat astăzi de dimineață, așa încât luni, săptămâna viitoare, voi depune la Curtea Constituțională sesizarea despre care am vorbit”, a zis Tăriceanu după ședința coaliției de guvernare.

Săptămâna trecută, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că nu este abilitat să sesizeze CCR în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituțională între Executiv și DNA, ci Guvernul, președintele Senatului sau cel al Camerei Deputaților, el menționând că MJ a făcut „draftul” referitor la această sesizare.

Anterior, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenționează să facă sesizarea ce urmează să fie transmisă CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern. Tăriceanu, în schimb, a afirmat că nu luase hotărârea, ci că le ceruse specialiștilor din cadrul Senatului să facă o analiză pe această temă, decizia urmând să fie luată în coaliția de guvernare.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi