Skip to content
Societate

În ultima săptămână, Administrația Națională a Penitenciarelor a înregistrat 11 noi cazuri de infectare cu coronavirus

twitter

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a anuntat ca, in intervalul 6-13 august, au fost inregistrate 11 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, in randul personalului sistemului administratiei penitenciare. In prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 48 de politisti de penitenciare inca urmeaza conduita terapeutica stabilita de specialistii Ministerului Sanatatii, pana la vindecare.

„Va informam ca, in intervalul 06-13.08.2020, au fost inregistrate 11 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 in randul personalului sistemului administratiei penitenciare. Politistii de penitenciare au exercitat atributii de serviciu in sectoarele operativ si administrativ, cu purtarea echipamentului de protectie. In prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 48 de politisti de penitenciare inca urmeaza conduita terapeutica stabilita de specialistii Ministerului Sanatatii, pana la vindecare”, arata un comunicat al ANP.

Sursa citata precizeaza ca unitatile in care sunt incadrati cei infectati „mentin aplicarea prevederilor Planului de masuri pentru sistemul penitenciar, dupa incetarea starii de urgenta”.

„Subliniem, astfel, ca, in contextul epidemiologic national, numarul cazurilor active COVID-19 la nivelul personalului de penitenciare nu afecteaza continuitatea misiunilor locurilor de detinere si valideaza efortul constant de a preveni si limita raspandirea noului coronavirus. De altfel, referitor la persoanele private de libertate, amintim ca acestea sunt zilnic monitorizate medical, iar verificarile nu au relevat existenta unor simptome specifice COVID-19”, conchide sursa mentionata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *