Skip to content
Politică

În urma incidentelor de la Köln, Merkel cere sancțiuni aspre pentru imigranții care comit infracțiuni

" "

După incidentele de Revelion, cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat că sunt necesare legi mai dure privind expulzarea solicitanților de azil care sunt condamnați. Între timp, la Köln, numărul plângerilor a ajuns la 379.

„Ceea ce s-a întâmplat în ajunul Anului Nou sunt acțiuni criminale respingătoare, care necesită răspunsuri/replici adecvate”, a declarat, sâmbătă, Angela Merkel, la o reuniune a conducerii Partidului Creștin-Democrat (CDU), desfășurată la Mainz.

" "
" "

Înăsprirea legislației privind solicitanții de azil care comit infracțiuni ar fi ”atât în interesul cetățenilor, dar și în interesul marii majorități a refugiaților”, a afirmat cancelarul german.

În cazul în care un refugiat va comite o infracțiune, ”îi va fi întrerupt dreptul de ședere, dacă există o pedeapsă cu închisoarea sau chiar și o pedeapsă cu suspendare”, a spus liderul de la Berlin.

După discuții îndelungate, începute vineri seara, conducerea CDU a ajuns la un acord privind înăsprirea legislației privind expulzarea solicitanților de azil care comit infracțiuni. Urmează ca aceste propuneri să fie discutate cu social-democrații din coaliția de guvernare. Cuvântul final îl va avea Bundestag-ul.

Actuala legislație prevede expulzarea unui solicitant de azil doar după o condamnare de cel puțin trei ani de închisoare. În plus, trebuie să existe certitudinea că viața sa nu este pusă în pericol în țara de origine.

După evenimentele din noaptea de Anul Nou, în cadrul partidului a apărut temerea că mulți cetățeni își pierd încrederea în statul de drept. Îngrijorările exprimate sunt cu atât mai mari cu cât peste două luni vor avea loc alegeri regionale importante, în landurile Baden-Württemberg, Sachsen-Anhalt și Rheinland-Pfalz.

În acest context electoral, Merkel dorește ca în 2016 să se ia măsuri pentru returnarea mai rapidă a persoanelor ale căror solicitări de azil sunt respinse, scrie Welt Online, notând că există semnale de susținere în acest sens din partea vicecancelarului Sigmar Gabriel, șeful SPD.

Numărul plângerilor în urma incidentelor de Revelion la Köln a crescut de la circa 170 la 379, a anunțat, sâmbătă, poliția. În aproximativ 40 de procente din cazuri, plângerile se referă și la agresiuni sexuale, relatează euractiv.ro.

Din cei 31 de suspecți identificați până acum, 18 sunt solicitanți de azil. E vorba de suspecți de furt și jafuri.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *