În Valencia s-au înregistrat aproape 47 de grade Celsius, un nou record de căldură

omactiv.md
Sursă foto: Facebook

Spania se confruntă cu al treilea val de căldură din această vară. În Valencia s-au înregistrat 46,8 de grade Celsius, un nou record. Localnicii se plâng din cauza căldurii și spun că trăiesc în condiții „mizerabile”, potrivit euronews.com.

Noul record a fost stabilit pe aeroportul din Valencia, a anunțat agenția meteorologică spaniolă Aemet. Căldura extremă a făcut ca condițiile de trai să fie mizerabile în orașul de pe coasta mediteraneană.

„Această vară a fost oribilă. Nu putem trăi în apartamentele noastre”, spune Nazim Ali, un locuitor din Valencia.

„Noaptea, pornim aerul condiționat sau ventilatorul. În timpul zilei, încercăm să ieșim cât mai târziu posibil și mergem la plajă”, spune Roberto Giménez, un alt locuitor.

Al treilea val de căldură din această vară, în Spania

Spania se află în mijlocul celui de-al treilea val de căldură din această vară.

Opt zone din jurul orașelor Valencia și Murcia se află sub alertă roșie, ceea ce înseamnă risc extrem din cauza căldurii.

Șase stații din jurul Valenciei și al orașului vecin Castellon au înregistrat joi temperaturi de peste 44°C.

Miercuri, două zone din apropiere de Sevilla și Granada, în Andaluzia, au depășit acest prag.

Recordul istoric pentru Spania a fost doborât pe 14 august 2021, când s-au înregistrat peste 47 de grade Celsius la La Rambla, la sud de Cordoba, în Andaluzia.

Oamenii de știință spun că intensificarea valurilor de căldură, precum și creșterea duratei și intensității acestora se datorează schimbărilor climatice.

Incendiile de vegetație sunt mult mai probabile în timpul căldurii extreme.

În Spania, peste 1.300 de hectare au ars în mai puțin de o săptămână.

Aproape 71.000 de hectare au ars de la începutul anului, potrivit Sistemului european de informații privind incendiile forestiere (Effis), mai puțin decât recordul din 2022, când au fost distruse peste 300.000 de hectare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: