Inamicii SUA, în dezacord privind lupta pentru Casa Albă. Cum se împart între Harris și Trump și ce strategii au

Sursa foto: Pixabay

Deși parteneri în Ucraina și Orientul Mijlociu, Rusia și Iran au interese diferite în alegerile prezidențiale din Statele Unite: Teheranul este împotriva lui Trump, iar Moscova împotriva lui Harris. Și, deși folosesc tactici similare, scopul este unul diferit, scrie publicația americană Axios.

  • O axă a adversarilor SUA, care include Iran, Rusia, China și Coreea de Nord, s-a format pe mai multe fronturi în ultimii ani, însă rămâne un subiect la care țările nu ajung de acord: politica internă a SUA, subliniază publicația, care detaliază strategia statelor.

China, Iranul și Rusia răspândesc informații false și dezinformări privind alegerile din SUA, pentru a semăna discordie și pentru a pune la îndoială legitimitatea scrutinului. Cele trei puteri folosesc inclusiv tactici similare: apelează la inteligența artificială pentru a crea conținut înșelător, după cum au declarat, în această săptămână, oficiali ai serviciilor de informații americane. Însă rezultatul căutat de fiecare țară diferă. De exemplu, subliniază Axios, China încearcă să afecteze democrația americană, fără să ajute vreunul dintre candidați, au subliniat oficialii. În schimb, Rusia și China au un scop mai clar.

„Știm că este o cursă prezidențială între Donald Trump și Kamala Harris, însă este și o cursă electorală între Iran vs. Trump și Rusia vs. Harris”, a declarat săptămâna trecută președintele Microsoft, Brad Smith, în fața Comisiei de informații a Senatului.

În timp ce oficialii serviciilor de informații au declarat că Rusia desfășoară cea mai amplă și mai sofisticată campanie de dezinformare, tacticile agresive ale Iranului o fac, fără îndoială, cea mai mare amenințare străină la adresa alegerilor din 2024, subliniază Sam Sabin de la Axios.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: