Skip to content
Opinii & Analize

Înapoi în viitor: 2015- 2022 se instaurează la Bucureşti Republica Procurorilor. Corespondenţă pe larg din salonul medical România

Lucrurile sunt clare. Începând de la anul, România va deveni oficial Republica procurorilor. Clasa politică românească a dat faliment după 25 de ani în care a mimat democraţia şi statul de drept. Între timp, circa 3 milioane de români scârbiţi de conducerile succesive stânga – dreapta au plecat din ţară. Exact forţa de munca în putere care ar fi ajutat România să se dezvolte.

Ţara, aşa cum arată acum, se împarte în trei mari clase sociale: politicienii şi hoţii din jurul familiilor politice, asistaţii social în diverse forme şi trei: debusolaţii/ neimplicaţii (tinerii fără perspectivă, cei care lucrează în multinaţionale sau anteprenori necuplaţi direct la Stat, în general clasa de mijloc şi cei scârbiţi). Pe acest teren politicienii au minţit, au dat mită electorală şi au furat timp de 25 de ani. “Boborul” şi-a încovoiat spinarea şi a fost cocoşit cu asupra de măsură. Suntem, şi o spun fără menajamente, un popor de mămăligari care ne lăsăm călcaţi în picioare de cei care au bani şi putere. Rupţi în c##, dar făloşi nevoie mare! Mândri că suntem români şi nu ne vindem ţara! O lăsam evident să fie furată “in house”.

Falimentul politicienilor – corupţi, ticăloşi şi lipsiţi de viziune în marea lor majoritate – a dus natural la impunerea în fruntea Statului a noii puteri formate din binomul Justiţie – servicii de informaţii. Nu spun că e bine sau rău, nu fac judecăţi de valoare morală.

Nu spun ca aceşti oameni “de sistem” ar întruchipa cinstea şi corectitudinea absolute. În această faza putem doar constata instaurarea Republicii Procurorilor şi putem trage şi nişte concluzii. Practic, aşa cum spuneam în repetate rânduri în dosarele mele de politician, ţara va avea din 16 noiembrie o noua conducere politică (un nou preşedinte şi un nou guvern), dar şi o suprastructura de putere. Aceasta va trimite la închisoare rând pe rând generaţii întregi de politicieni: mai bătrâni, mai tineri: în general cam toţi cei care au condus ţara în ultimii ani (cei exponenţiali, evident). Clasa politică va fi pulverizată. În interiorul societăţii există o dorinţa imensă de justiţie socială comparabilă doar cu sărăcia extremă din mediul rural. Practic, această dorinţa de dreptate este “platforma electorală” şi plaja de speranţă pe care s-a construit “Republica procurorilor”.

Cum s-a ajuns aici?

În repetate rânduri clasa politică a primit şanse să se reformeze şi a refuzat. Adică a primit votul şi încrederea entuziaste ale poporului. O dată în 1996, în 2004 din nou, apoi în 2009 şi în 2012 (punctul culminant al dorinţei de schimbare). Regimul Băsescu a continuat cu succes politica de jaf naţional a guvernului Năstase – PSD. Liberalii au supt timp de 2 ani toată creşterea economică din 2004-2007, deşi din 2007 primisem deja semnalul din zona UE şi NATO că “nu mai merge cum mergea/ nu mai este cum era”! Vezi de treabă! Ai noştri, ca brazii, au tras şi mai tare la parâmele hoţiei (bugetele publice crescuseră, au venit şi banii europeni).

Clasa politică de după 2007 a plonjat veselă într-o pornografie a furtului generalizat. S-au făcut averi colosale. Bag mana în foc că i-am întrecut chiar şi pe greci în materie de hoţie! În 2012, blestem, la fel. După ani de stat pe tuşă sub o formă sau alta (PSD şi PNL) reformatorii de la USL au plonjat şi ei în piscina furtului urlând „dreptate până la capăt”. Era inevitabil. Lăcomia este în România mai mare decât instinctul de conservare. Politicianul român, asemenea flămândului lăsat în cămara cu bucate, mănâncă până crapă!

În paralel, clasa politică a refuzat cu dispreţ să modifice legea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale (care, alături de furtul din bani publici, este al doilea cancer al societăţii). Asta pentru că politicienii duc acasă după campaniile electorale genţi de bani. Inevitabil, finanţatorii îşi vor banii înapoi cu dobândă plus profit. Şi uite aşa trebuie sa jefuieşti bugetele publice. Suveica se învârte de la un ciclu electoral la altul! S-a adăugat apoi atmosferei de jaf vesel şi iresponsabil baronizarea totală din judeţe, lipsa de criterii în promovarea liderilor şi a parlamentarilor. Votul uninominal a pus capacul pe sicriul credibilităţii Parlamentului. Toţi hoţii, care au vrut evident, au ajuns deputaţi sau senatori. Cine nu a vrut a putut să plăteasca şi să-şi pună omul!

Obosită de jaf, România, asemenea mârţoagei costelive a lui Don Quijote se pregăteşte să dea ortu’ popii. Pentru că e suficient să întrebaţi în dreapta sau în stânga: tot mediul de afaceri este sufocat, gâtuit de taxe şi impozite, aproape toţi au fost obligaţi să facă şmecherii mai mari sau mai mici cu banii pentru a supravieţui, iar acum vine Fiscul şi îi îngroapă definitiv. Radiografia este, şi iarăşi trebuie să folosesc cuvinte şocante, de-a dreptul horror. Cancer în metastază! Netratabil. Poate că asemenea unui bolnav fără familie am fi reuşit să trăim în agonie la marginea Europei- ignoraţi şi lăsaţi în pace de o Europa obeză, îmbătrânită, care ne-a luat toate resursele naturale, toată piaţa de desfacere şi consum şi cea mai bună parte a forţei de muncă! Însă nu am fost lăsaţi să ne stingem în pace! Criza economică şi noul război rece pe axa SUA – Chinorusia i-au făcut pe liderii lumii civilizate să se aplece asupra bolnavului numit România. Tratamentul prescris în „străinătate” este administrat prin binomul de care făceam vorbire: Justiţie – servicii de informaţii şi vizează, cum spuneam, asanarea clasei politice. Prin cătuşe şi frică! Occidentul a înţeles că politicienii noştri ştiu numai şi numai de ciomag! Numai de gâdele Înaltei Porţi! Fireşte, pacientul România face spume la gură şi nu-i prea convine medicaţia. Baronii vor amnistie şi graţiere, chestie pentru ca la fel li se administrează o porţie de puşcărie (Hrebe & micul Şova)!

Ca şi în creştinism, însă mântuirea va fi individuală! Vor scăpa de cătuşe doar şnapanii şi politicienii care se vor spovedi la procuror repede şi pe larg (a se vedea specimenul Mitică Iliescu – generalul cârtiţă), prin lungi sesiuni de autodenunţuri şi declaraţii olografe complete pe zeci şi zeci de pagini. Nu vă plângeţi: românii sunt artişti în arta delaţiunii, am dovedit-o şi acum 50 ani la instaurarea regimului bolşevic…

PS: Nu ştiu dacă în Republica Procurorilor vom trăi mai bine sau mai rău (asta îi intereseaza în definitiv pe românii care gândesc în marea lor majoritate cu stomacul) – înclin să cred că vor exista şi multe victime colaterale, mai ales ca procurorii vor ajunge să se lupte şi între ei. Sunt sigur însă că destinul nostru al tuturora se va reseta.

16 comentarii la “Înapoi în viitor: 2015- 2022 se instaurează la Bucureşti Republica Procurorilor. Corespondenţă pe larg din salonul medical România

 1. Prin aceeasi situatie a trecut Coreea de Sud , coruptie generalizata , domnia bandelor de interlopi . ei le-au zis gangsteri , acum 15 ani oamenii isi pierdusera in marea lor majoritate slujbele , casele . mancau un bol de orez de 2 ori pe zi , nu aveau bani sa-si tina copii in scoli . Ca o reduta importanta a NATO , cea mai jmportanta in Asia , au inceput curatenia , politicieni de la cel mai inalt nivel , premier , au fost arestati , oamenii au inceput sa creada jn justitie , s-a dezvoltat un puternic simt civic si tara a inceput sa creasca pe baze sanatoase . Acum aceasta tara este un model de dezvoltare in toate domeniile , invatamant foarte bine organizat si efficient , sistem de sanatate ultra performant si sa nu mai vorbesc de industrie si inalta tehnologie . Au dezvoltat cultura prin industrii conexe , enterteinement , cinematografie , muzica , spectacole care vand la fel cu industria , de multe ori si mai bine . In perioada de tranzitie si in present legaturile cu SUA au fost foarte puternice , ca sa tii un copil in facultate in America era ceva obisnuit ca si cand mergea la ei in tara . Din toate aceste lucruri vreau sa spun ca se poate curata tara si numai justitia o poate face , bineinteles ajutata de celelelte structuri despre care ati amintit . Pentru ca au inceput asa eu sunt optimista si nu cred ca mai e drum de intoarcere , portavionul se curata si va pluti multi ani de acum inainte.Sa nu uit un lucru , morala , bunul simt . respectul dintre oameni si o massmedia curata si morala . care educa si nu strica

 2. Ma astept ca aceasta noua republica sa infloreasca dupa ce se va realiza referendumul republica-monarhie. Inca de acum 4 ani se vedeau mici incercari de protectie a cadrelor procurorilor. Am recclamat un procuror sef adjunct ca nu respecta niste legi ( vreo 3 legi unde am dat si citate) dar si ca nu respecta si o ordonanta prezidentiala data la o hotarire judecatoresca definitiva, irevocabila si executorie . Procurorul respectiv a primit reclamatia mea – intitulata PROTEST-, a organizat un ,,proces” cu o judecatoare care timp de 5 termene cauta sa-mi anuleze protestul meu pe motiv ca l-am intocmit si predat tardiv la Ministerul Public. In final am fost condamnat penal cu 20 lei ascunsi sub cheltuieli de judecata.

  1. ROMINI MERGETI LA VOT SI SCRIETI PE BULETIN: MONARHIE SI SCAPAM DE STRUCTURILE MAFIOTE!
   SUCCES!
   ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU DRAGI COMPATRIOTI !

 3. Si tu ce ai vrea cei ca Ghita sa fure ca sa te plateasca pe tine pe Dragoteasca Striblea adica sa puteti minti si manipula voi prostimea ca de pentru voi nu conteaza.

 4. Sunt convins ca ma voi simti mult mai confortabil intr-o republica a procurorilor decat in republica hotilor de pana acum de la ultimul razboi incoace.As fi incantat sa simt cum colcaie procurorii peste tot,fiind ca stiu pe cine cauta.Cu o singura conditie.NUMAI SUB O CONSTITUTIE MERITOCRATA trecuta sub un referendum valid,intr-o democratie PARTICIPATIVA.

 5. Nu te mai vaicari atata, tovarase. Daca tu esti un mamaligar care n-a iesit niciodata in strada sa protesteze in favoarea unui lucru in care crede, sa nu-ti inchipui ca toata lumea o fi ca tine. Numai ca, deh, unii protestatari primesc cookies de la Nuland si McCain, iar altii bastoane si gaze lacrimogene, daca-ti mai amintesti. La unii, un referendum e lovitura de stat, iar la altii, o incaierare sangeroasa e cea mare manifestare a democratiei! Exista corupti rai, gen Nastase si mai exista si corupti buni, gen Timoshenko, daca-ti amintesti. Si mai adu-ti aminte de ceva, tovarase: nu mai suntem in anii ’50, cand Occidentul putea sa aplice planuri Marshall, dupa ce vanduse centrul si sud-estul Europei lui Stalin. Ghici cine e azi cea mai mare economie a lumii? Te intrebi de ce Occidentul face tot ce face in Romania? Pai hai sa intrebam intreaga Africa sau Asie ca sa ne lamurim, vrei? Sau mergem numai la Mitteleuropa lui Naumann si List?

 6. Si tu ai vrea sa se fure in continuare cei precum Hrebenciuc Mazare Nicusor Constantinescu si citi altii sa prospere pe seama noastra
  Patronul tau Ghita a facut contracte cu Seres cit acesta a fost ministru la greu si cind s-a incercat aruncarea lui de la o licitatie din minister s-au facut presiuni enorme pentru niste jafuri de PC-uri
  Pontistul pe care il promovati voi vezi ce rol a avut in afacerea Megapower si pe cine a acoperit.
  Probabil implicarea lui Vasile Baltag a lui Petre Roman Dijmarescu si a gasti din vechea garda IIRUC Stoica Man Gheorge securistul sef al IIRUC Epure Mircea care a tinut legatura cu cei din State si vreo citva catei
  Am lucrat in IIRUC din 1974 pina in 2006 si aceasta societate avea a 7 putere de comunicare din Romania si legaturi de servici cu toate societatile din tara si din cauza asta trebuia demolat pentru oameni care vroiau sa li se piarda urma (vezi Manta)
  Am avut ocazia sa vad pe dischete la vremea aceea documente de la Vasile Baltag si am ramas traznit de ce citeam acolo.

 7. De acord cu totul mai putin cu afirmatia: ” 2012 (punctul culminant al dorinţei de schimbare).” Sau poate afirmatia este corecta dar schimbarea a fost dorita de unii mai „borfasi” decat cei aflati formal la putere impreuna cu cele 7,4 mil votanti(in realitate cred ca imens mai putini). Votanti in buna parte manipulati si spalati pe creier la spalatoria Latrina 3.

 8. De ce santem furati? Pt ca politicieni se bazeaza pe lasitatea noastra si prostia pe care o promovam mereu prin dif.metode pentru ca nu santem in stare sa le taiem capatinile .

 9. Sa speram ca nu va fi „republica procurorilor”, ci Monarhia Constitutionala a Statului Roman modern, democrat si liberal! Pentru asta trebuie ca romanii sa se destepte si sa inteleaga ca in Romania trebuie sa functioneze institutiile conduse de oameni nu de hoti!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *