Skip to content
București

Inaugurare de mântuială. Ce ascunde Metrorex despre noile stații

timisoaraonline.ro

Cei de la Metrorex s-au grăbit cu inaugurarea. Citiți mai jos ce ascunde operatorul bucureștean de transport despre cele două stații de metrou date în folosință cel mai recent.

Este vorba despre stațiile Laminorului și Străulești de pe Magistrala 4, inaugurate cu pompă vinerea trecută (31 martie) de către directorul general al Metrorex, Marin Aldea, precum și de la ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Problema este că Metrorex s-a grăbit să inaugureze cei 2,1 km de linie, în condițiile în care nici acum semnalizarea nu este gata, iar trenurile circulă la „cale liberă”, scrie România Liberă vineri, 7 aprilie.

Problema care îi afectează direct pe călători este că aceștia nu pot călători neîntrerupt de la un capăt la celălalt al M4 (magistrala colorată în verde pe harta metroului), fiind nevoiți să schimbe trenul odată ce au ajuns la Parc Bazilescu (stația dinainte de Laminorului).

„Pe acest tronson dintre Parc Bazilescu și Străulești se circulă la cale liberă, pe bază de impiegat de mișcare. Se dă confirmarea din stație în stație că trenul poate pleca”, a explicat pentru publicația citată un specialist din Metrorex, menționând că pe tronsonul dat în folosință vinerea trecută se circulă fără semnalizare și fără circuite de cale, deoarece conducerea operatorului de transport s-a grăbit cu inaugurarea.

Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, nu a fost disponibil pentru comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *