Skip to content
Puterea Știrilor Video

Inaugurare electorală în Drumul Taberei. Andrei Cornea: ”Metroul nu este un succes al Guvernului Orban”

Inquam Photos / George Călin

Invitat la „Puterea Știrilor”, filosoful și publicistul Andrei Cornea a declarat că liberalii n-ar trebui să se mândrească cu inaugurarea metroului din Drumul Taberei, pentru că ”nu au fost ei la putere în trecut”, iar lucrarea a fost foarte mult întârziată.

„Trebuia să se deschidă. A tot fost amânat, și anul ăsta de vreo două ori, până la urmă a ieșit așa sigur. Le-a venit celor de acum care sunt la putere, liberalilor, ceva mai bine. Dar foarte mult nici ei nu se pot mândri pentru că nu au fost ei la putere în trecut, însă prea a întârziat această lucrare.

Sigur, au fost și niște probleme tehnice. La un moment dat, dacă țineți minte, pe la Cotroceni acolo, la Eroilor au fost niște infiltrații au contribuit la întârzierea construcțiilor, dar au fost ca întotdeauna problema achizițiilor publice, problema contestațiilor, procese și înțeleg că a fost și o perioadă prin 2013 când nu s-a finanțat, că a fost un gol de finanțare, nu știm de ce. Însă, bine că s-a deschis și să sperăm că se va și continua pentru că este o magistrală care trebuie să continuie până în Pantelimon, în principiu”, a declarat Andrei Cornea.

Totodată, întrebat dacă inaugurarea metroului în campanie electorală este doar o coincidență, filosoful susține că „prezența metroului nu influențează mult campania, mai ales că nu prea are legătură cu primăria”.

„Nu cred că influențează mult, mai ales că nu prea are legătură cu primăria. După cum se știe, și asta este un dezavantaj, va trebui vreodată gândită și povestea asta, Metrorex-ul și cu RATB-ul sunt instituții complet disconectate. Cred că cam toată lumea începe să știe că metroul nu ține de primărie, dovadă că plătești bilete diferite, n-au nicio legătură.

Au încercat la un moment dat să le combine și n-a funcționat. Este un caz unic între capitalele europene, cel puțin, să ai metroul și transportul de suprafață complet separate ținând de instituții diferite și care sunt subordonate de autorități diferite”, susține filosoful.

Nu în ultimul rând, Andrei Cornea explică de ce nu putem clasifica deschiderea metroului în Drumul Taberei ca pe un succes al Guvernului Orban.

„Nu e vorba de un succes al Guvernului Orban. Deși, sigur că îmi închipui că au grăbit și ei cât au putut ultimele procese, pe ultima sută, ultima zece au grăbit ca să o dea acum în folosință și să se încheie această poveste.

Eu cred că nu vor fi consecințe semnificative la alegerile locale din București, nici pentru unii nici pentru ceilalți, dar nu vor fi nici negative, adică nimeni nu se va supăra că s-a deschis metroul”, a conchis Andrei Cornea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *