Skip to content
Societate

Încă 14 zile de carantină în orașul ilfovean Bragadiru

Inquam Photos/George Calin

Carantina instituită în orașul ilfovean Bragadiru a fost prelungită cu 14 zile, începând de luni seară, de la ora 22.00. Anunțul a fost făcut de Prefectura județului Ilfov, iar decizia a fost luată în condițiile în care rata incidenței cazurilor de coronavirus a ajuns la 12,76 cazuri la mia de locuitori.

Carantina a fost prelungită cu 14 zile în orașul Bragadiru din județul Ilfov

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a emis ordinul prin care a fost prelungită carantina în orașul Bragadiru, scrie b1.ro.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 59 din 29.03.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru orașul Bragadiru, județul Ilfov.

Propunerea a fost înaintată către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.

Luând în considerare cele de mai sus, șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis OSDSU nr. 6783 din 29.03.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru orașul Bragadiru, județul Ilfov, începând cu data de 29.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 12.04.2021 ora 22:00”, anunță Prefectura Ilfov.

În total 23 de localități din județul Ilfov se află în carantină, în acest moment.

De altfel, județul Ilfov este cel cu cea mai mare incidență din țară a cazurilor de infectare cu coronavirus, 8,51 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *