Skip to content
Economie Societate

Încă 475 de mașini au fost aprobate în Programul Rabla: Administrația Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu dosarele acceptate

Un număr de 475 de mașini au fost aprobate în Programului de stimulare a înnoirii parcului auto național, denumit genereric Programul Rabla, a anunțat, luni, Administrația Fondului pentru Mediu, printr-un comunicat de presă, scrie B1.

Așadar, instituția a precizat că, în această etapă, după aprobarea dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din 28 octombrie, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu dosarele acceptate în cadrul Programului Rabla.

În această etapă au fost acceptate 256 dosare pentru 475 autovehicule, notează instituția.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestui program sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunea aferentă Programului Rabla, mai scrie sursa citată.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi în Programul Rabla, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul instituției, arată același comunicat.

Persoanele juridice ale căror dosare de finanțare au fost sau urmează să fie aprobate se pot înscrie la producătorii validați până la 20 noiembrie 2019 în Programul Rabla și până la 25 noiembrie 2019 în Programul Rabla Plus, termene care trebuie respectate și în cazul în care se dorește cumularea primei de casare cu ecotichetul, scrie comunicatul.

De asemenea, notele de înscriere în ambele Programe sunt valabile până la 25 noiembrie 2019, dată până la care trebuie emise și facturile de achiziție a autovehiculelor noi, arată același comunicat.

Menționăm că datele calendaristice indicate anterior sunt termene procedurale maxime, care nu pot fi depășite, dar care pot fi devansate la inițiativa producătorilor validați, sens în care sfătuim persoanele juridice să se adreseze din timp acestora, astfel încât să poată beneficia de cele două Programe”, conchide sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *