Skip to content
Sănătate Societate

Încă doi copii internaţi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” cu diagnosticul stafilococ auriu

Încă doi copii diagnosticaţi cu stafilococ auriu au fost internaţi miercuri la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Avem următoarea problemă acum, sunt bebeluşi care au fost internaţi la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, deja DSP este de astăzi la Maternitatea Giuleşti, pentru că aceşti bebeluşi au fost născuţi acolo, pentru a preleva probe, de altfel au şi prelevat astăzi dimineaţă probe, de a aduna documente, de a vedea exact ce s-a întâmplat şi dacă sursa acelui stafilococ este maternitatea Giuleşti. (…) Astăzi au mai fost internaţi încă doi copii la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, diagnosticul tot stafilococ, aşteptăm din nou rezultatele de laborator„, a afirmat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Antena 3.

" "

Inspectori sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, însoţiţi de medici epidemiologi, vor verifica, între 8 şi 15 mai, la Maternitatea Giuleşti, respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, a normelor tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi a normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale.

Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să verifice informaţia apărută la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ‘Panait Sârbu’ din Capitală, după ce la Spitalul de Urgenţă Copii ‘Grigore Alexandrescu’ au fost internaţi doi copii infectaţi cu stafilococ auriu. Copiii au fost născuţi în perioada martie-aprilie 2019 la Spitalul de Obstetrică Ginecologie ‘Panait Sârbu’. Astfel, în perioada 08.05-15.05.2019, la cererea Ministerului Sănătăţii, inspectorii sanitari ai DSPMB, însoţiţi de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile, vor verifica respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi a normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale„, informa luni MS într-un comunicat de presă.

Trei bebeluşi cu stafilococ auriu au fost internaţi în perioada sărbătorilor de Paşte la Spitalul „Grigore Alexandrescu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru.

Bebeluşii s-au născut la Maternitatea Giuleşti, însă nu au venit prin transfer la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, ci au fost aduşi de acasă, potrivit Ralucăi Alexandru, scrie agerpres.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *