Skip to content
Politică Video

Încă există speranță! Marius Bodea, despre victoria opoziției: Autostrada Unirii are o semnificație aparte! EXCLUSIV

Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea este cel mai recent invitat al ediției Puterea Știrilor.

În cadrul interviului, deputatul a vorbit, printre altele și despre victoria de miercuri a opoziției în Camera Deputaților.

Amintim că proiectul Autostrăzii Unirii, așa cum a fost supranumită A8 Tg. Mureș – Iași – Ungheni, a fost aprobat printr-o lege în Parlament cu votul a 261 de deputați. Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut la Ungheni, să fie realizată din credite externe, pe fonduri europene și/sau prin parteneriat-public privat, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare.

”Mă număr și eu printre inițiatorii acestui proiect de lege. El a fost depus anul trecut, însă după procedurile de la Senat – a trecut prin adoptare tacită – a ajuns la Camera Deputaților, cameră decizională, astăzi, la 2 săptămâni după ce l-am aprobat în Comisia de Transporturi, unde sunt și secretar, a ajuns în Camera Deputaților și a întrunit un număr mare de voturi pentru adoptarea acestui proiect.  Noi românii suntem cvasirepetenți la capitolul infrastructură din România. Din păcate, nu este singurul tronson de infrastrutur care nu nu se mai întâmplă. Sunt și altele care, fie au început și nu sunt finalizate, fie sunt pe cale să înceapă de câțiva ani, dar efectiv execuția nu începe și tot așa.

Proiectul acesta al autostrăzii Unirii are o semnificație aparte. Asyză, regiunea Moldovei, care însumează peste 4 milioane de locuitori, însumează o situație dramatică, și am să vă dau câteva cifre pentru că existp din păcate o percepție greșită cum că ar fi un moft. Din păcate, regiunea Moldovei este cea mai numeroasă, dar este, din păcate, și cea mai săracă”, a spus liberalul, la Puterea Știrilor

Urmăriți mai jos întreaga secvență video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *