Skip to content
Politică

DNA mai cere încă o dată încuviințarea arestării preventive pe numele lui Hrebenciuc

Direcția Națională Anticorupție a trimis o nouă solicitare Parlamentului pentru încuviințarea arestării preventive pe numele lui Viorel Hrebenciuc în dosarul în care este suspectat de trafic de influență. În același dosar,  și senatorul PSD, Dan Șova, este urmărit penal.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților, cererea care a fost transmisă luni este o completare a cererii trimise în dosarul retrocedărilor, motiv pentru care deputații vor da un singur vot pentru ridicarea imunității lui Viorel Hrebenciuc.

”O nouă cerere a domnului deputat Viorel Hrebenciuc a ajuns înainte cu câteva minute la mine la birou. Săptămâna viitoare vom discuta o nouă ordine de zi. Așteptăm ca miercuri seara să fie făcut raportul pentru arestarea preventivă în cazul Adam și Hrebenciuc, solicitarea primită săptămâna trecută cu 17 dosare cu câte 400 file fiecare.

A venit un nou dosar. Am citit doar cererea făcută de ministrul Justiției. E dosarul de trafic de influență. În trei zile comisia este obligată să facă raportul, eu am trimis acum dosarul către Comisia Juridică. După ce vine raportul în cinci zile sunt obligat să îl pun pe Ordinea de zi. În dosarul în care este stabilit deja (n.r. – Dosarul retrocedărilor) și în care colegii mei de la Comisia Juridică citesc dosarul deja aștept până miercuri noapte raportul”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL: Șova, urmărit PENAL. De ce este acuzat purtătorul de cuvânt al PSD

Ponta, întrebat dacă a vorbit cu Hrebenciuc: „O să vedeți la DNA interceptări”

UPDATE Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA într-un nou dosar/ Hrebenciuc, URMĂRIT PENAL

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *