Skip to content
Politică

Încă o confirmare din PSD. Buzatu, liderul de la Vaslui: Noi nu avem capacitatea reală de a împiedica alegerile anticipate

Inquam Photos / George Călin

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, a declarat pentru PSnews.ro că actualul curs al vieții politice ”ne obligă să ne îndreptăm către anticipate”.

Astfel, potrivit social-democratului, PSD trebuie „să abandoneze” discuțiile în jurul alegerilor anticipate și să înceapă pregătirile pentru organizarea acestora.

„Noi nu avem capacitatea reală de a împiedica alegerile anticipate și riscăm să pierdem vremea și să pierdem alegerile”, spune liderul PSD Vaslui.

„Ieri (n.r- luni), la ședința Comitetului Executiv s-a discutat despre posibilitatea desfășurării alegerilor anticipate în aceeași zi cu alegerile locale. Data și calendarul acestor alegeri urmează să fie stabilit, în condițiile în care există o mare incertitudine legată de viitorul Guvern.

Noi, în mod normal, suntem adepții unor alegeri făcute la termen, dacă există o guvernare stabilă în România susținută de o majoritate. În condițiile de criză politică care sunt create acum, este clar că ne îndreptăm spre alegerile anticipate. În acest caz, nu numai că nu mă exprim în dezacord cu ele (n.r – alegeri anticipate), dimpotrivă, cred că trebuie să ne pregătim foarte bine pentru aceste alegeri. Actualul curs al vieții politice ne obligă să ne îndreptăm către anticipate.

Am luat cuvântul în Comitetul Executiv și le-am explicat colegilor că acordul sau dezacordul referitor la alegerile anticipate are sens numai condițiile în care noi putem face o poziție reală. Dacă lucrul acesta se poate stabili și fără noi, atunci n-are rost să ne tot punem această problemă, ci trebuie să abandonăm tema și să ne ocupăm de pregătirea alegerilor anticipate. Nu avem capacitatea reală de a împiedica alegerile anticipate și riscăm să pierdem vremea și să pierdem alegerile. Noi trebuie să avem o atitudine pragmatică. A face opoziție nu înseamnă să te cantonezi autist într-o poziție și să nu ții cont de ceea ce se întâmplă în jurul tău”, a declarat Dumitru Buzatu, pentru PSnews.ro.

Marcel Ciolacu susține că PSD este pregătit pentru orice fel de alegeri

Declarația lui Buzatu vine în contextul în care liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că cei mai mulți dintre membrii Comitetului Executiv Național susțin că partidul este pregătit pentru orice fel de alegeri.

Întrebat, în conferința de presă de la finalul CEx, de ce s-a răzândit PSD în privința alegerilor anticipate, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Cei mai mulți membri CEx au spus că suntem pregătiți pentru orice fel de alegeri. Fără să vă jignesc, eu am condus ședința CEx și știu poziția colegilor. Colegii au spus că partidul nu are dreptul să se teamă de votul românilor. E o mascaradă să faci anticipate cu câteva luni înainte de alegerile la termen. Este același guvern demis, pe care nici o forță politică nu-l va vota”.

”Se dorește ca la 1 septembrie să nu se pună în aplicare legile votate în Parlament: mărirea pensiilor, salariile profesorilor și alocațiile. (…) Partidului Social Democrat nu îi este frică de nici un fel de alegeri”, a mai spus Marcel Ciolacu, precizând că nu se va prezenta la eventuale consultări cu Ludovic Orban.

DETALII AICI: PSD-PNL, încă un pas spre anticipate. Ciolacu: Nu am niciun drept să opresc calendarul parlamentar – VIDEO

CITIȚI ȘI: Dan Tudorache confirmă: PSD vrea alegeri parlamentare anticipate în aceeași zi cu localele

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *