Încă o execuție din partea Statului Islamic. Anunț îngrijorător. VIDEO

Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE a anunţat vineri că gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat execuţia prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene britanice contra SI în Irak. Foreign Office a anunţat că verifică autenticitatea înregistrării video cu decapitarea lui Henning, informează mediafax.ro.
O înregistrare video intitulată „un nou mesaj către America şi aliaţii săi”, realizată potrivit aceluiaşi scenariu ca la decapitările cărora le-au devenit victime doi americani şi un britanic, prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning.

Alan Henning, în vârstă de 47 de ani, îmbrăcat în aceeaşi ţinută de culoare portocalie ca a victimelor precedente, spune o scurtă frază, după care călăul său acuză Parlamentul britanic că este responsabil de moartea sa.

„Uciderea brutală a lui Alan Henning de către Stat Islamic arată cât de barbari şi respingători sunt teroriştii”, a declarat premierul britanic David Cameron, adăugând că gândurile sale merg către soţia şi copiii lucrătorului umanitar.

„Alan a plecat în Siria pentru a transporta ajutor către persoane de toate confesiunile şi care aveau nevoie de acesta. Faptul că a fost luat ostatic în momentul în care dorea să ajute pe alţii (…) şi, acum, că a fost asasinat arată că perversitatea teroriştilor din cadrul (grupării) Stat Islamic este fără limite”, a adăugat premierul britanic.

Călăul, a cărui voce este modificată electronic, vorbeşte cu accent britanic şi pare a fi acelaşi care l-a asasinat pe ostaticul britanic David Haines, la mijlocul lui septembrie, potrivit SITE.
https://www.youtube.com/watch?v=ZQ1Q47j5prs&bpctr=1412404101
La sfârşitul înregistrării video, care durează numai un minut şi 11 secunde, SI prezintă un alt ostatic american, Peter Kassig.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: