Skip to content
Politică

Încă o execuție din partea Statului Islamic. Anunț îngrijorător. VIDEO

Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE a anunţat vineri că gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat execuţia prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene britanice contra SI în Irak. Foreign Office a anunţat că verifică autenticitatea înregistrării video cu decapitarea lui Henning, informează mediafax.ro.
O înregistrare video intitulată „un nou mesaj către America şi aliaţii săi”, realizată potrivit aceluiaşi scenariu ca la decapitările cărora le-au devenit victime doi americani şi un britanic, prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning.

Alan Henning, în vârstă de 47 de ani, îmbrăcat în aceeaşi ţinută de culoare portocalie ca a victimelor precedente, spune o scurtă frază, după care călăul său acuză Parlamentul britanic că este responsabil de moartea sa.

„Uciderea brutală a lui Alan Henning de către Stat Islamic arată cât de barbari şi respingători sunt teroriştii”, a declarat premierul britanic David Cameron, adăugând că gândurile sale merg către soţia şi copiii lucrătorului umanitar.

„Alan a plecat în Siria pentru a transporta ajutor către persoane de toate confesiunile şi care aveau nevoie de acesta. Faptul că a fost luat ostatic în momentul în care dorea să ajute pe alţii (…) şi, acum, că a fost asasinat arată că perversitatea teroriştilor din cadrul (grupării) Stat Islamic este fără limite”, a adăugat premierul britanic.

Călăul, a cărui voce este modificată electronic, vorbeşte cu accent britanic şi pare a fi acelaşi care l-a asasinat pe ostaticul britanic David Haines, la mijlocul lui septembrie, potrivit SITE.
https://www.youtube.com/watch?v=ZQ1Q47j5prs&bpctr=1412404101
La sfârşitul înregistrării video, care durează numai un minut şi 11 secunde, SI prezintă un alt ostatic american, Peter Kassig.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *