Skip to content
Politică

Încă o filială puternică a PNL a votat moțiunea lui Florin Cîțu. Top 10 organizații liberale după numărul de delegați la Congres

Inquam Photos / Octav Ganea

Filiala PNL Iași a votat vineri moțiunea lui Florin Cîțu, a precizat în exclusivitate pentru PS News preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe. Informația a fost confirmată ulterior și de Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Decizia vine după ce premierul Cîţu a făcut vineri o vizită la Iaşi pentru a-și prezenta moțiunea, fiind susținut de șeful interimar al organizației – Alexandru Muraru, de Costel Alexe, Nelu Tătaru şi Gheorghe Flutur, preşedintele PNL Suceava.

Facem precizarea că filiala PNL Iași se află în topul filialelor județene cu cei mai mulți delegați la Congresul PNL din 25 septembrie.

Top 10 organizații PNL după numărul de delegați la Congres

Bihor – 191 de delegați (președinte: Ilie Bolojan)

Cluj – 180 (Emil Boc)

Prahova – 170 (Iulian Dumitrescu)

Sibiu – 154 (Raluca Turcan)

Iași – 147 (Alexandru Muraru)

Alba – 146 (Ion Dumitrel)

Giurgiu – 145 (Dan Motreanu)

Constanța – 144 (Bogdan Huțucă)

Suceava142 delegaţi Gheorghe Flutur

Teleorman – 141 (Eugen Pârvulescu)

O altă organizaţie care poate influenţa votul la Congresul din septembrie, deşi nu e în top 10, este şi filiala Ilfov, cu 138 de delegaţi. Filiala respectă majoritar direcţia pro-Cîţu impusă de liderul Hubert Thuma. Totuşi, vor fi şi voturi pro-Orban, generate de implicarea deputatului Daniel Gheorghe, unul dintre liberalii cu puternice accente conservatoare.

„Nu se poate să laşi 3 luni de zile festivalul democraţiei care ne-a omorât. Am greșit”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a vorbit, vineri, la Iași, despre lupta politică din interiorul partidului, care îi are în prim plan pe premierul Florin Cîțu și liderul liberalilor, Ludovic Orban. Acesta a spus că liberalii au greșit, lăsând „trei luni de zile festivalul democraţiei care ne-a omorât”. „Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul ăsta”, a mai spus Flutur.

„Am mai vorbit despre unitatea Moldovei. Acum a ajuns această luptă în partid. În primul rând, îmi exprim regretul. N-am fost acolo. Nu se poate să laşi trei luni de zile festivalul democraţiei care ne-a omorât. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara.

În loc să fi durat o lună de zile tot, ca partid de guvernământ, ne-am întins pe trei luni şi vedeţi cu ce consecinţe. Am greşit. Şi nu trebuia să greşim. Poate învăţăm din asta ceva. Mai e puţin şi închidem această poveste.

Eu cred că echipa care va câștiga trebuie să dea dovadă de înțelepciune pentru a face eforturi uneori să lase de la ei pentru unitatea partidului, pentru că e loc pentru fiecare, indiferent de opţiunea politică pe care o are.

(…)

Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul ăsta. Sunt foarte încrezător că va câștiga echipa lui Florin Cîțu“, a afirmat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susţinător al lui Florin Cîţu la şefia PNL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *