Skip to content
Politică

Încă o lovitură pentru Dan Voiculescu: ar putea primi o pedeapsă mai mare

Dan Voiculescu (fondatorul trustului Intact) ar putea primi o pedeapsă mai mare în dosarul „Şantajul Antenelor“, după ce DNA a atacat sentinţa de la fond.

Astfel, procurorii anticorupţie sunt nemulţumiţi de pedepsele date de Curtea de Apel Bucureşti în procesul „Şantajului Antenelor” şi cer Curţii Supreme să dea condamnări mai dure în cazul celor implicaţi. Ei susţin că postul de televiziune Antena 3, achitat în faza de fond a procesului, este vinovat de complicitate la şantaj, informează Adevărul.ro

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantaj, ar trebui să primească o sentinţă mai mare, potrivit procurorilor DNA.

Alexandrescu a fost găsit vinovat, pe 12 mai 2016, de şantajarea directorului RCS&RDS, Ioan Bendei. Totul s-ar fi făcut prin intermediul unei campanii de presă, care ar fi avut ca miză să-l forţeze pe Bendei să semneze un contract comercial în favoarea trustului Intact.

Argumentele DNA pentru o condamnare mai dură: şantajul s-ar fi făcut prin mass-media, trustul de presă Intact fiind unul cu impact şi valoarea ridicată a sumei ce face obiectul şantajului – 35 de milioane de euro. „Vorbim de un gigant reprezentat de conglomeratul media şi de persoanele din spatele acestuia”, arată procurorii. Un alt argument: lipsa de scrupule a şefului Antena Group. „Inculpatul nu a reacţionat nici măcar la rugăminţile părţii vătămate de a nu fi discreditată în ochii copiilor săi”, arată DNA.

 

 

1 comentariu la “Încă o lovitură pentru Dan Voiculescu: ar putea primi o pedeapsă mai mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *