Skip to content
Politică

UPDATE Încă o lovitură pentru Oprea! Ce a hotărât DNA

UPDATE 11:30 

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost chemat, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi înştiinţat de măsura sechestrului asiguratoriu dispusă în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea unei maşini din bugetul DIPI.

Redăm mai jos comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au instituit măsura sechestrului asigurător, asupra mai multor clădiri și terenuri situate în municipiul București, respectiv județul Ilfov și Giurgiu ce aparțin inculpaților Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe și Pavel Gabriel-Nicolae, până la concurența sumei de 410.000 lei.

Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea recuperării pagubei produse prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, reținută în sarcina lor.

Inculpaților Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe și Pavel Gabriel-Nicolae le-a fost adusă la cunoștință ordonanța privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile CPP.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicat.

———–

Încă o lovitură pentru fostul vicepremier Gabriel Oprea! Ce a hotărât Direcția Națională Anticorupție în cazul politicianului?

Astfel, procuoriii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au pus sechestru pe averea lui Gabriel Oprea, transmite romaniatv.net.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *