Skip to content
Politică

Încă o sentință definitivă în dosarul lui Dragnea: Fosta șefă a Direcției Copilului Teleorman, condamnată pentru fals intelectual

Inquam Photos / Octav Ganea

Una dintre complicele lui Liviu Dragnea din Dosarul Bombonica a fost condamnata, luni, intr-un caz care are stransa legatura cu dosarul privind Angajarile fictive de la Directia Copilului Teleorman, in care fostul lider PSD executa sentinta de 3 ani si jumatate de inchisoare, potrivit Ziare.com.

Rodica Milos, fosta Ogrinja, fosta Draghici, director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, a fost condamnata la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual, potrivit portalului instantelor.

Decizia definitiva a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti. Concret, instanta a admis apelul declarat de procurorii DNA in acest caz. Initial, Tribunalul Teleorman o condamnase pe fosta directoare la o amenda penala de 500 de lei pentru infractiunea de fals intelectual.

Este a doua decizie de condamnare definitiva primita de Rodica Milos in ultima luna. Femeia a mai fost condamnata in dosarul Angajarilor fictive – Liviu Dragnea la 3 ani cu suspendare pentru abuz in serviciu.

Raportul falsificat

Rodica Milos a fost gasita vinovata ca a falsificat un raport de evaluare a performantelor profesionale in cazul Adrianei Botorogeanu, una dintre secretarele PSD, care erau angajate fictiv in cadrul DGASPC Teleorman.

Potrivit minutei instantei, judecatorii au desfiintat si acest inscris, intitulat Raport de evaluare a performantelor profesionale, pentru perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011.

Cazul are legatura stransa cu dosarul Liviu Dragnea – Angajarile fictive de la DGASPC Teleorman. In timp ce la Tribunalul Teleorman s-a judecat falsul intelectual, la Inalta Curte s-a judecat abuzul in serviciu.

Practic, Milos si Botorogeanu au fost trimise in judecata si in dosarul in care liderul PSD este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua secretare PSD: Adriana Botorogeanu si Anisa-Niculina Stoica.

In timp ce Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, fosta secretara PSD Teleorman, Adriana Botorogeanu, a primit o sentinta la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *