Skip to content
Puterea Știrilor Video

Încă o victorie de etapă pentru liberalul care a reușit să majoreze alocațiile copiilor. Robert Sighiartău anunță cum se vor calcula sumele

psnews.ro

Robert Sighiartău este deputatul PNL care a reușit să dubleze alocaţiile pentru copii. E pentru a doua oară în patru ani când PNL reușește acest lucru. În 2015, partidul lui Sighiartău, aflat şi atunci în Opoziţie, a obținut o majorare de la 42 de lei la 84 de lei.

Patru ani mai târziu tot liberalii, prin secretarul lor general, s-au aflat în spatele amendamentului la bugetul de stat care a dus la dublarea alocaţiilor.

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, Robert Sighiartău, secretarul general al Partidului Național Liberal (PNL) a anunțat încă o victorie de etapă în privința alocațiilor pentru copii. Comisia de muncă a Camerei Deputaților a votat în unanimitate propunerea sa legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației, iar în continuare acesta urmează să fie supusă votului în plen.

„Anul trecut când am depus proiectul de majorare a alocațiilor, am mai depus și un alt proiect, nu a fost chiar așa de mult promovat pentru că focus-ul a fost pe majorarea alocațiilor, care prevedea creșterea alocațiilor în raport cu inflația din România. Astăzi, dacă avem în România 4-5% inflație, inclusiv alocațiile trebuie să crească în raport cu inflația. Acea valoare a alocației nu este de fapt reală pentru că inflația mănâncă din banii pe care îi primesc copiii. Dacă pensiile sunt indexate anual cu rata inflației și mai există acolo un cuantum legat de salariul mediu, am zis că este foarte normal ca alocațiile să fie protejate și să crească anual cu rata inflației. Într-o țară normală nu ar trebui să fie o rată a inflației atât de mare.

Faptul că s-a votat în Comisia de Muncă, care este comisia raportoare pentru acest proiect, este un lucru îmbucurător pentru că mai obținem și mai facem pași pentru îmbunătățirea vieții familiilor din România (…). Pe lângă semnalul pe care l-am dat de majorare a alocațiilor, lucrez acum la un pachet de legi mai amplu pe care l-am denumit „Viață pentru România” în care vizez fiecare părticică și domeniu al vieții de familie. Dacă foarte mulți români emigrează, emigrează pentru că dincolo statele occidentale au mult mai mare grijă de familii”, a declarat Robert Sighiartău la Puerea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *