Skip to content
Sport

Încă o zi pe lista sărbătorilor legale! Președintele a semnat decretul

Încă o zi pe lista sărbătorilor legale, potrivit decretului semnat de președintele României Klaus Iohannis.

Astfel, ziua de 10 mai a fost declarată sărbătoare naţională, preşedintele Klaus Iohannis semnând decretul anul trecut, informează Romaniatv.net

" "
" "

Totodată, ziua de 10 mai marchează trei momente istorice – începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

10 mai va fi sarbatorita la nivel national, iar Parlamentul, Presedintia, Guvernul, celelalte autoritati publice centrale si autoritatile administratiei publice locale vor organiza anual manifestari cultural-artistice dedicate acestei zile.

Actul normativ publicat luni in Monitor nu prevede faptul ca ziua de 10 mai va fi, in acelasi timp, o zi libera pentru salariati.
Ce-i drept, forma initiala (pdf) a proiectului includea si o prevedere prin care Codul muncii urma sa fie modificat, prin introducerea acestei zile in lista sarbatorilor legale in care nu se lucreaza. Insa aceasta dispozitie a fost eliminata in urma amendamentelor adoptate (pdf) de Comisia pentru munca si protectie sociala din cadrul Camerei Deputatilor.

Potrivit raportului depus de comisie, introducerea zilei de 10 mai in lista sarbatorilor legale nelucratoare este o propunere ce nu poate fi sustinuta din punct de vedere financiar.

Prin urmare, atat salariatii din sistemul bugetar, cat si cei din sistemul privat vor munci in data de 10 mai.

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *