Skip to content
Coronavirus

Încă patru angajaţi ai sistemului de penitenciare, confirmaţi cu noul coronavirus

ziuaconstanta.ro
" "

Încă patru angajaţi ai sistemului de penitenciare din România au fost confirmaţi cu noul coronavirus, fiind derulate anchete epidemiologice.

”Vă informăm că, astăzi, 06.08.2020, au fost înregistrate patru noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administraţiei penitenciare.

" "
" "

Poliţiştii de penitenciare au exercitat atribuţii de serviciu în sectoarele operativ şi administrativ, cu purtarea echipamentului de protecţie. Angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, conform recomandărilor Direcţiilor de Sănătate Publică competente”, a transmis, joi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa citată a precizat că persoanele private de libertate sunt zilnic monitorizate medical, iar verificările periodice nu au relevat existenţa unor simptome specifice COVID-19.

”Conduita de prevenţie – prin portul echipamentului de protecţie, atât de către cadre, cât şi de către persoanele custodiate, dezinfectarea zilnică a spaţiilor comune, menţinerea distanţei de siguranţă în interacţiune, promovarea normelor de igienă personală şi colectivă, efectuarea triajului epidemiologic la intrarea şi ieşirea din serviciu a angajaţilor şi evaluarea regulată a stării de sănătate a persoanelor private de libertate – se menţine, administraţiile locurilor de deţinere susţinând un efort constant pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a mai transmis ANP.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *