Skip to content
Societate

Încă sunt probleme pe litoral. Fără umbrele și șezlonguri în apropierea apei în zone unde plajele au fost lărgite

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, afirmă că există pe litoralul românesc zone în care plajele au fost lățite și nu sunt încă „soluții” reglementate legal prin care șezlonguri și umbrele să poată fi amplasate în apropierea apei. El anunță că se lucrează la o ordonanță de urgență care să rezolve această problemă, potrivit profit.ro.

„Sunt câteva cazuri în Constanța, Mamaia, Eforie Nord parcă, unde s-au făcut modernizări, lățiri, și nu sunt soluții pentru a putea permite așezarea acelor umbrele și șezlonguri în apropierea apei. Este un motiv pentru care săptămâna trecută ne-am întâlnit cu cei de la Ministerul Mediului, în prezența premierului, lucrăm la o ordonanță de urgență, sper să poată fi adoptată în ședința de Guvern de săptămâna aceasta, pentru a le permite celor de la Apele Române, care sunt în subordinea Ministerului Mediului, să încheie acte adiționale cu cei care sunt titulari de contracte pentru a le permite turiștilor să aibă condiții de a face plajă în apropierea apei”, a afirmat Daniel Cadariu la TVR.

El a explicat că anul trecut, unii turiști, mai ales cei cu copii, au evitat stațiunea Mamaia pentru că aveau de mers 200-300 de metri pe plajele lărgite pentru a ajunge la mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *