Skip to content
Educație

Încă un an de cursuri online ar fi ”o pedeapsă nemeritată” pentru studenți, spune Anton Hadăr (Alma Mater): I-am pedepsi cu un învățământ de proastă calitate

Inquam Photos / George Călin

Profesorul universitar Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale Alma Mater, susține pentru PS News că noul an universitar trebuie să înceapă în format fizic. Acesta este de părere că ”ar fi o pedeapsă nemeritată” pentru studenți să mai piardă un an.

„Cea mai bună opțiune este să facem carte față în față peste tot acolo unde se poate. Eu militez pentru cât mai multe activități în sistem față în față. E greu să accept că am putea începe încă un nou an universitar în sistem online de la A la Z. Ar fi groaznic pentru noi și ar fi prea mult pentru studenții noștri, ar fi o pedeapsă nemeritată, i-am pedepsi cu un învățământ de proastă calitate, cu toate eforturile noastre, cu toate modernizările, cu toată vocația.

Sunt convins că universitățile vor lua măsurile cele mai înțelepte decizii pentru a-i aduce pe studenți în universități, pentru a-i aduce la viață, pentru a-i ajuta să socializeze.

Eu militez în continuare pentru vaccinare, care este extrem de importantă pentru noi toți, în ceea ce-i privește pe colegii mei și pe studenți.

Așa cum am spus, eu mă gândesc să meargă studenții la toate activitățile didactice, dar pot fi și locuri unde, din cauza unei capacități reduse de organizare a învățământului fizic, să nu se poată găsi soluții pentru predarea în mod clasic. Ar fi ideal să se găsească soluții pentru toată lumea.

Eu predau la o serie de 150 de studenți și tare mi-e teamă nu se vor găsi soluții, dar trebuie să ne gospodărim eficient, iar studenții trebuie să fie vaccinați și astfel vom putea avea avea încredere unii în ceilalți în sensul protecției de pandemie.

Sper să găsim înțelegere și rațiune pentru a avea multe ore în sistem clasic pentru că fără așa ceva nu putem spera că se va mai putea recupera ceva din ceea ce s-a pierdut pentru că s-a pierdut foarte mult. Sunt aproape trei semestre făcute în sistem online și să vii să le mai propui încă un semestru ar însemna să pierzi doi ani, ceea ce ar însemna că din cei trei ani de la unele programe de studii, doi ani s-au petrecut fără a-i cunoaște pe profesori și fără a se cunoaște studenții între ei”, conchide Anton Hadăr.

 

2 comentarii la “Încă un an de cursuri online ar fi ”o pedeapsă nemeritată” pentru studenți, spune Anton Hadăr (Alma Mater): I-am pedepsi cu un învățământ de proastă calitate

  1. @ [sta zice s[ se vaccineze studenții de dregul unuia ca personajul care este, ca s[ poat[ participa la cursurile pentru care este calificat, : Remarcați totuși că se pronunță pentru vaccinare deși nu este calificat profesor de vaccinare, ?

  2. @ Deci, ăsta zice să se vaccineze studenții de dregul unuia ca personajul care este, ca să poată participa la cursurile pentru care este calificat, ?Remarcați totuși că se pronunță pentru vaccinare deși nu este calificat profesor de vaccinare, ?
    Deci se pronunță despre chestii despre care nu are competență atestată și care țin de drepturile fiecărui individ ca să își poată manifesta competența acolo unde este calificat, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *