Skip to content
Politică

Încă un episod din lupta pentru putere în PSD. Cum răspunde Buzatu, întrebat dacă îl mai susține pe Ciolacu la președinția partidului

Inquam Photos / George Călin

În exclusivitate pentru PSnews.ro, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a evitat să ofere un răspuns clar în ceea ce privește susținerea lui Marcel Ciolacu pentru președinția partidului.

„Eu, ca orice membru al PSD, îmi voi exprima votul analizându-i pe cei care sunt acolo”, a replicat Buzatu, întrebat fiind dacă îl mai susține pe Ciolacu la șefia PSD.

Surse politice susțin că Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, a ironizat, în partid, prestaţia publică a şefului său politic și a susținut că formațiunea politică se îndreaptă într-o direcție greșită. „Cine este acest Ciolacu? Cred că ne reformează de tot“, a scris Buzatu pe un grup intern al partidului.

Însă, în declarația oferită PS News, Buzatu a declarat contrariul. „Eu nu cred că acum mergem într-o direcție greșită”, a spus acesta.

„Da, a fost o întâlnire în acest weekend la Vaslui, cu domnul Marcel Ciolacu, președinții din Moldova. Au fost invitați să discutăm câteva aspecte ale activității Partidului Social Democrat (PSD). Cei din actuala putere sunt foarte nemulțumiți de domnul Ciolacu, dar la Vaslui a fost o întâlnire în care s-au discutat aspecte legate de organizarea alegerilor locale și parlamentare, a unui Congres care să consacre conducerea Partidului Social Democrat (PSD), măsurile economice ce se impun după situația aceasta de scădere economică foarte gravă și câteva lucruri legate de agenda parlamentară. Eu n-aș fi permis să exprime nemulțumiri. Dacă există nemulțumiri, pot să exprime prin vot, să candideze, să facă orice, dar nu să bârfească. Eu nu agreez bârfele.

Eu, ca orice membru al PSD, îmi voi exprima votul analizându-i pe cei care sunt acolo (n.r- întrebat dacă îl susține în continuare pe Marcel Ciolacu la șefia PSD). Cel care iese președintele PSD s-a bucurat întotdeauna de sprijinul meu. Mie nu îmi trebuie șefii, vreau să fie oameni care să aibă capacitatea de a conduce o asemenea formațiune politică, să aibă un atașament ideologic față de chestiunile acestea. Eu nu cred că acum mergem într-o direcție greșită. O să susțin conducerea statutară a unui partid. Cine va fi președinte, se va bucura integral de sprijinul meu. 

Domnul Grindeanu, dacă dorește să candideze… eu știu (n.r – întrebat dacă l-ar susține pe Grindeanu la șefia PSD). Vom vedea. Toți delegații care au mers la Congres din partea Organizației județene au fost liberi să aleagă pe cine doresc. E hotărârea lor, d-aia delegăm oameni”, a declarat Dumitru Buzatu pentru PS News.

Liderii organizaţiilor din Moldova s-au reunit în weekend la Vaslui, unde au discutat cu Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu despre „organizarea alegerilor locale și parlamentare, a unui Congres care să consacre conducerea Partidului Social Democrat (PSD), măsurile economice ce se impun după situația aceasta de scădere economică foarte gravă și câteva lucruri legate de agenda parlamentară”.

Surse susțin că Buzatu a susţinut la această întâlnire că membrii simpli nu se simt reprezentanţi de Marcel Ciolacu în calitate de preşedinte, iar la Congres ar fi bine să candideze un alt lider al partidului.

PS News a încercat să ia legătura și cu Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, însă până la momentul publicării acestei știri nu am primit niciun răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *