Skip to content
Politică

Încă un eșec al guvernului Orban. Proasta administrare a pandemiei afectează libera circulație a românilor

Ludovic Orban Facebook Guvernul României

Creșterea exponențială a cazurilor de coronavirus a pus România pe lista neagră a mai multor state europene. Nouă state fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare. Nouă țări europene, dintre care opt din UE, au impus restricții de călătorie pentru intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor români din cauza numărului în creștere de infectări cu coronavirus de la noi. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, aceste țări sunt: Austria, Finlanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia, Slovenia și Marea Britanie.

Guvernul absent

Gestionarea pandemiei de către guvernul PNL este dezastruoasă. Autoritățile au reușit să tranforme România în cel mai activ focar de coronavirus din Europa. Modul de acțiune al guvernului este unul incalificabil. Suntem singurul stat în care premierul își serbează ziua în clădirea guvernului, fără respectarea distanței sociale și a protecției aferente, unde ministrul Sportului spune că nu poartă mască că este cald, iar prim-vicepreședintele partidului de guvernământ face chef, în interior, cu peste 100 de invitați. Atunci când ne întrebăm unde sunt autoritățile, unde este guvernul, răspunsul cel mai corecct este – sunt pe undeva, pe la vreun chef.

Europarlamentarul Victor Negrescu trage un semnal de alarmă

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Victor Negrescu arată în ce situație grea îi pune guvernul pe români:

”Este foarte grav faptul că opt state din UE au impus deja românilor măsuri de restricționare în diferite forme, inclusiv cu obligativitatea de autoizolare, din cauza modului deficitar în care Guvernarea liberală a gestionată criza COVID-19. Acest lucru demonstrează că reprezentanții executivului sunt incapabili să dialogheze cu statele partenere din UE. Mai mult, guvernanții constată aceste impuneri și nu fac nimic pentru a remedia situația. Interesant este că mersul lucrătorilor români în unele din aceste state este în continuare facilitat prin lipsa de reacție a autorităților în a veghea la aplicarea legislației europene și naționale în materie de muncă. Pentru că sunt o persoană care acționează, am decis să interpelez Comisia Europeană asupra acestui subiect solicitând implementarea unui standard omologat la nivelul Uniunii Europene. În același timp am solicitat Consiliului UE și președinției germane să discute această problematică la viitoarele reuniuni ministeriale de profil. Slaba guvernare liberală și incapacitatea sa în a gestiona criza COVID-19 nu trebuie să conducă la degradarea statutului românilor în Uniunea Europeană. Țara noastră are nevoie de o politică externă și europeană serioasă axată inclusiv pe apărarea drepturilor cetățenilor noștri care de fapt reprezintă principala carte de vizită a României în străinătate.”

Acțiunea lui Victor Negrescu la Comisia Europeană este singura de acest gen făcută de un reprezentant al statului român. Guvernul, ca de obicei, are alte preocupări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *