Skip to content
Politică

Încă un județ în care ACL a atins colapsul

Exodul de liberali către PLR ia amploare de la o zi la alta, ceea ce aduce ACL într-un adevărat colaps politic cu doar 45 de zile înainte de alegerile prezidențiale. Klaus Iohannis se mândrea cu un număr uriaș de primari la întrunirea aleșilor locali ai PNL și PDL, de la începutul lunii septembrie.

Şapte consilieri judeţeni şi cel puţin 15 primari de oraşe şi comune din judeţul Prahova au trecut la alte formaţiuni politice, respectiv PSD, PLR şi UNPR, după intrarea în vigoare a ordonanţei privind migrarea aleşilor locali, informează jurnaliștii de la ph-online.ro.

Consilierii județeni Radu Ionescu (PDL – la UNPR), Dosaru Iuliana (PNL – la PLR), Laurențiu Mitrea (PNL – la PLR),Simona David (PNL – la UNPR), Vasile Pătrașcu (PNL – la PLR),Toma Pințoiu (PNL – la PLR) și Diana Niculescu (PPDD – la PSD) au schimbat și ei partidul, trecând de partea PSD, UNPC și respectiv PLR.

Mircea Cosma, baronul PSD de Prahova, a declarat că primarii din trei oraşe prahovene şi-au depus deja la consiliile locale, mai exact la secretarii primăriilor, documentele care le atestă aderarea la alte formaţiuni decât cele sub sigla cărora au fost aleşi.

Potrivit lui Cosma, primarul oraşului Plopeni, Dragoş Niţă, şi cel al oraşului Băicoi, Ciprian Stătescu, au trecut de la PDL la UNPR, în timp ce primarul oraşului Slănic, Costea Daneluş, a trecut de la PNL la PSD.

Cosma a mai spus că alţi 14 primari de comune au trecut la alte partide decât cele din partea cărora au fost aleşi.

“În ceea ce priveşte primarii de comune, nu am o evidenţă exactă. Am înţeles că până la această dată ar fi 14 primari care au trecut la diferite partide”, a spus baronul PSD de Prahova.

“Eu am cerut tuturor să frâneze această trecere (de la un partid la altul – n.r.) din mai multe motive. Am fost în balcon la revoluţie şi am cerut atunci pluripartidism şi nu pot fi de acord cu mutarea de colo-colo a primarilor”, a spus Mircea Cosma, potrivit ph-online.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *