Skip to content
Politică

Încă un județ unde PNL și PDL pierd primari pe bandă rulantă

Ordonanţa de Guvern privind migraţia aleşilor a produs deja un adevărat haosul în tabară PNL. Într-un număr mare de județe, liberalii au pierdut deja majoritatea politică la nivelul consiliilor locale in favoarea PSD, iar dezertările probabil vor lua și mai mult amploare la sfârșitul celor 45 de zile de grație, oferite de Guvern pentru ca aleșii locali să își aleagă formațiunea politică unde vor să activeze până în 2016.

Cel mai recent exemplu este la Iași, unde potrivit celor de la ziaruldeiasi.ro,nu mai puţin de 13 primari PNL și PDLdin judeţul Iaşi ar fi semnat adeziunile pentru înscrierea în PSD.

Ar fi vorba, potrivit aceleiași surse, de primarii din comunele A.I. Cuza (Vasile Baciu – fost PNL), Butea (Gheorghe Milia – fost PNL), Ruginoasa (Ionel Moraru – fost PDL), Moţca (Constantin Hobincă – fost PNL), Cucuteni (Pamfilică Brânză – fost PNL), Cotnari (Vasile Băeanu – fost PPDD), Voineşti (Gheorghe Dobreanu – fost PNL), Ţibana (Gheorghe Rotaru – fost PDL), Tansa (Daniel Voinescu – fost PDL), Mogoşeşti Iaşi (Ştefan Maftei – fost PNL), Grajduri (Constantin Zamfirache – fost PNL), Moşna (Georgel Popa – fost PNL), Ungheni (Iulian Marcu  – fost PDL).

Tot ieri a mai fost o „dezertare“ din partid: cea aprimarului liberal din Coarnele Caprei, Constantin Grigoraş, care însă nu s-a înscris la PSD, ci a ales UNPR.

Adeziunile s-au semnat ieri, însă un comunicat oficial pe această temă, potrivit surselor noastre, este aşteptat în următoarele zile, mai informează aceeași sursă.

Atât șeful PNL Iași, Cristi Adomniței, cât și liderul PSD Iași, Gheorghe Nichită, nu au putut fi contactați până în acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *