Skip to content
Politică

Încă un președinte PNL de Consiliu Județean ar putea primi astăzi șah mat din partea judecătorilor

Astăzi va avea loc, la Curtea de Apel Suceava, procesul în care vicepreședintele PNL și președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu fost condamnat, la începutul anului 2014, la 6 luni de închisoare cu suspendare.

Președintele Consiliului Județean Florin Țurcan a fost condamnat de magistrații botoșăneni la o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare și la o perioadă de doi ani și șase luni de încercare.

Florin Turcanu a fost trimis în judecată la începutul anului 2011, fiind acuzat că în calitate de preşedinte al PNL, a folosit acte false pentru a le da afara din partid pe Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie, care şi-au pierdut funcţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, respectiv consilier judeţean. De asemenea, Florin Ţurcanu are de plătit 21.200 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.

Țurcanu este acuzat de fals intelectual, art. 321 Noul Cod Penal, și că ar fi exclus din partid doi membri care dețineau posturi de consilieri județeni pentru a-i înlocui cu oamenii săi, potrivit evz.ro.

Conform noului statut al PNL, orice persoană condamnată definitiv la închisoare, fie  cu suspendare sau fie executare, va fi automat exclus din partid.

Citește și: Încă un lider al PNL, condamnat definitiv. EXCLUSIV Reacția PNL și ce se va întâmpla cu deputatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *