Skip to content
Politică

Încă un procuror se retrage din DNA. Crește numărul celor care o părăsesc pe Kovesi

epochtimes-romania.com

Secția pentru procurori din cadrul CSM a aprobat miercuri, 05 iulie, solicitarea de încetare a activității în DNA și revenirea la unitatea de parchet de proveniență depusă de Amaryl Sabău.

Este al șaptelea caz înregistrat în ultima lună de abandon a pozițiilor deținute de procurori în structura DNA, alte șase solicitări fiind înregistrate la sfârșitul lunii trecute.

Șase procurori au cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea activităţii la o altă unitate de parchet, iar Secţia pentru procurori a CSM a aprobat solicitările în cazul a trei dintre ei, informează news.ro.

Cei şase procurori care au cerut încetarea activităţii la DNA sunt: Claudiu Dumitrescu, delegat în funcţia de procuror şef al Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a solicitat o eventuală detaşare în postul de expert naţional detaşat în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă, Alina Ştefănescu, Alina Avram, Eugen Anton, Mădălina Scarlat şi Ioan Paul Chiş.

Secţia pentru procurori a CSM a aprobat cererile de încetare a activităţii, respectiv transfer de la DNA pentru Alina Avram, Alina Ştefănescu şi Claudiu Dumitrescu, în timp ce solicitările formulate deEugen Anton, Mădălina Scarlat şi Ioan Paul Chiş au fost respinse.

Retragerile procurorilor din aparatul DNA a coincis cu declanșarea unui scandal în care șefa instituției, Laura Codruța Kovesi este acuzată de săvârșirea unor abuzuri în instrumentarea unor dosare care vizează importante nume politice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *