Skip to content
Politică

Încă un tun din bani publici. Sumă RECORD pe vacanțele mascate ale bugetarilor

alba24.ro

Așa cum au fost obișnuiți în fiecare an, funcționarii publici se lăfăie împreună cu familiile în ”cursuri de formare profesională” la mare și la munte, pe banii instituțiilor.

Adevărul însă este cu totul altul. ”Cursurile de formare profesională” nu reprezintă altceva decât o adevărată gaură în buget, concedii cu toate cheltuielile plătite din banii publici.

Situatia a fost evidentiata de jurnalistii publicației Recorder, care au consultat Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) si au descoperit ca institutiile publice din Romania au cumparat doar in primele 7 luni ale anului cazare la hotel pentru 5.583 de cursuri de formare profesionala, in valoare totala de 21.355.912 lei, adica aproape 5 milioane de euro, bani suportati de bugetele locale.

Concediile în familie, plătite din banii publici

Participantii au dreptul sa fie insotiti de cate un adult si un copil, adica sa vina impreuna cu familia, de regula cate o saptamana, iar cursurile au loc de obicei pe litoral, pe Valea Prahovei, in Maramures sau la Baile Felix.

Bugetarii nu trebuie sa-si ia concediu pentru aceste cursuri, deci primesc salariul integral, iar multi dintre ei ajung chiar la cate doua astfel de sesiuni de perfectionare in fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *