Skip to content
Politică

Încă un vicepreședinte PNL, condamnat definitiv. EXCLUSIV Reacția PNL

" "

După ce mai mulți grei ai PNL au serioase probleme în justiție, alții fiind deja condamnați la închisoare, joi a mai venit ”rândul” unui alt important lider al partidului.

Florin Țurcanu, unul din cei mai importanți vicepreședinți ai PNL, a fost joi condamnat definitiv de către instanță într-un dosar de fals intelectual.

" "
" "

Liderul PNL Botoșani și șef al CJ din acest județ, Florin Țurcanu, care a fost joi condamnat la șase luni cu suspendare și doi ani de încercare de către judecătorii de la Curtea de Apel Suceava, decizia fiind una definitivă, ar urma să își piardă calitatea de membru al PNL. Acesta a fost gasit vinovat intr-un dosar in care a fost acuzat de excluderea din partid a doi fosti consilieri judetene, pe baza unor documente fictive.

”Tot rechizitoriul a căzut şi a rămas o presupusă faptă de fals sub semnătură private. Au respins toate solicitările mi-au cerut miliarde, mi-au cerut sechestru, mi-au cerut multe, le-au respins tot, mi-au respins şi mie proba cu martori şi am cerut ca Înalta Curte să prununţe dacă partidul este de drept public sau drept privat, dar au considerat că nu este necesar”, a declarat şeful CJ, Florin Țurcanu, cu câteva ore înainte de pronunțarea sentinței definitive, potrivit presei locale.

PNL, prin vocea lui Marian Petrache, secretar general al PNL, a precizat pentru PSnews.ro că Florin Țurcanu nu va fi exclus din partid, având în vedere că este o condamnare cu suspendare.

”Doar când condamnările cu suspendare sunt legate de fapte de corupție, doar atunci vor exista excluderi. Dl. Țurcanu nu a fost condamnat cu suspendare pentru fapte de corupție”, a punctat Marian Petrache pentru PSnews.ro.

Potrivit noului statut al PNL, articolul 20, alin 2, lit. există următoare prevedere: sunt radiati de drept din calitatea de membri de partid cei care au sferit o „condamnarea penala, pentru infractiune savarsita cu intentie, in Romania sau in orice tara democratica”.

Turcanu a fost trimis in judecata in 2011, in perioada cat era deputat, de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru ca a consemnat nereal faptul ca membri ai organizatiei politice au fost exclusi din partid. Acesta a fost acuzat de 19 falsuri intelectuale si de noua fapte de uz de fals.

Potrivit rechizitoriului, in perioada iunie- iulie 2009, Turcanu, in calitate de presedinte al Partidului National Liberal – filiala Botosani, ‘a semnat o serie de hotarari in care se consemna, in mod necorespunzator adevarului, ca diferiti membri ai acestei organizatii politice au fost exclusi din partid prin hotararea Delegatiei Permanente a PNL Botosani din data de 21 iunie 2009’.

„Scopul urmarit a fost acela ca, in locul persoanelor alese in functia de consilier local sau judetean, sa ajunga alte persoane, agreate de inculpat. Avand in vedere ca locul vacantat era ocupat de persoana aflata pe pozitia imediat urmatoare pe lista cu care partidul a participat la alegeri, iar persoana agreata nu ocupa intotdeauna aceasta pozitie, ci o pozitie inferioara, inculpatul a emis hotarari prin care erau excluse chiar si cinci persoane pentru a se ajunge ca functia vacantata sa fie ocupata de persoana dorita.

In acest fel, inculpatul Turcanu Florin a semnat acte (hotarari, adrese) prin care se consemna, in mod necorespunzator realitatii, ca Delegatia Permanenta a PNL Botosani din data de 21.06.2009 a hotarat excluderea a 23 de persoane din cadrul Partidului National Liberal”, se arata in rechizitoriu procurorilor.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *