Skip to content
Prahova

Prahova. Incendii de vegetaţie pe 32 de hectare

Inquam Photos / Octav Ganea

Pompierii prahoveni au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a 22 de incendii de vegetaţie uscată produse, cel mai probabil, prin utilizarea focului în spaţii deschise pentru igienizarea terenurilor, se arată într-un comunicat al ISU Prahov.

Suprafaţa de ardere a fost de circa 32 de hectare.

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 22 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Urlaţi, Ceptura, Izvoarele, Tinosu, Boldeşti-Scăieni (2), Gornet Cuib, Sângeru, Podenii Noi, Păcureţi, Drajna, Gura Vitioarei, Teişani, Dumbrava, Călugăreni, Fântânele, Gura Vadului, Săhăteni, Gura Vadului, Filipeştii de Târg, Puchenii Mari şi Sângeru. Cauza probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor„, precizează reprezentanţii ISU Prahova.

În localitatea Boldeşti-Scăieni, incendiul de vegetaţie uscată s-a propagat la o locuinţă, aceasta fiind distrusă de flăcări în totalitate, în urma unui foc deschis pentru arderea resturilor vegetale din grădină învecinată. În urma incendiului au fost afectate acoperişul imobilului pe o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi, mobilierul şi bunurile aferente, scrie agerpres.ro.

O misiune dificilă, din cauza suprafeţei afectate, dar şi a vântului puternic care dezvolta şi propaga cu repeziciune incendiul, a fost în localitatea Sângeru, unde au intervenit pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Mizil sprijiniţi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 10 ha la litiera pădurii şi 2 ha vegetaţie uscată şi mărăciniş„, mai informează ISU Prahova.

În localitatea Puchenii Mari a izbucnit un incendiu care a cuprins cu repeziciune o magazie cu lemne şi s-a extins şi la vegetaţia uscată din apropiere. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Subliniem că un rol important în prevenirea incendiilor îl au autorităţile administraţiei publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic. Deoarece legislaţia interzice arderea la întâmplare a vegetaţiei uscate, iar cei care o fac pun în pericol gospodăriile, fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieţi omeneşti, transmitem din nou un apel către populaţie şi către factorii de răspundere din administraţiile locale, să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă în care propagarea flăcărilor este favorizată de condiţiile meteorologice”, se mai arată în comunicatul ISU Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *