Incendii în Grecia. 40 de pompieri români intervin la stingerea focului

Sursă foto: Unsplash

Incendii de amploare în Grecia, unde pompierii români intervin pentru stigerea focului în zona Attica. Intervenția este dificilă din cauza terenului accidentat. 40 de pompieri vor fi prepoziționați în zonă timp de 6 săptămâni, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, duminică, la Digi24.

Isabella Neagu, jurnalist Digi24: Pompierii români aflați în Grecia sunt în alertă în acest moment și acționează pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și pădure, care se manifestă extrem de violent, în apropierea localității Varnavas în Attica.

Flăcările sunt uriașe și se extind cu rapiditate. Echipele de intervenție acționează cu 3 mașini de stingere a incendiilor de pădure, o mașină de stingere de mare capacitate, dar și cu o cisternă care poate transporta până la 30.000 de litri de apă. Misiunea este una dificilă pentru pompieri în acest moment, în primul rând din cauza temperaturilor extrem de ridicate, dar și a umidității foarte scăzute. Sunt factori care provoacă extinderea cu rapiditate a acestor tipuri de incendii. De multe ori, incendiul este stins la suprafață, însă ard rădăcinile copacilor sub pământ iar după câteva minute flăcările ies din nou la suprafață și apar noi focare. Așadar, pompierii sunt nevoiți să acționeze în permanență.

Vorbim despre o intervenție extrem de dificilă. Potrivit hărții de previziune a riscului de incendiu, riscul este unul foarte ridicat acum în Grecia, evaluat la risc 4 în mai multe zone, inclusiv în regiunea în care intervin pompierii români în acest moment.

Autoritățile din România nu exclud ca în următoarele ore și mai mulți pompieri să meargă în Grecia pentru a sprijini în această intervenție extrem de dificilă.

Raed Arafat, șeful DSU: „40 de pompieri sunt trimiși pentru prepoziționare. Ei urmează să rămână 6 săptămâni, vor fi schimbați pe parcurs cu alți colegi. Dacă este nevoie de suplimentare și se solicită acest lucru, va fi analizat și vom răspunde la orice solicitare.

Astăzi au plecat la al doilea incendiu de pădure, care este destul de dificil în zona Varnavas”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: