Skip to content
Societate

Incendii în Grecia. Pompierii români au finalizat cu succes misiunea de salvare a mânăstirii din regiunea Vilia

Facebook/IGSU

După zile întregi de luptă cu incendiul din regiunea Vilia, ultimele echipaje ale pompierilor militari români s-au retras din zona respectivă în baza de operaţii a modulului român, din localitatea Eleftina. Obiectivul pe care l-au protejat, zi şi noapte, a rămas în siguranţă.

Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias a fost înconjurată de flăcările uriaşe, încă din cursul zilei de luni. Cu toate acestea, pompierii români au ajutat la stingerea flăcărilor şi a salvat monumentul de la incendiere şi de la distrugere completă. Mănăstirea, cu toate construcţiile sale (biserică, paraclis, trapeză, pangar, chilii şi anexe), a fost predată în siguranţă măicuţelor care vieţuiesc acolo.

Miercuri seară, salvatorii români au strâns tehnica de intervenţie şi echipamentele de lucru, şi-au luat rămas bun de la gazde şi au pornit încolonaţi către bază. „Misiunea din zona Mănăstirii s-a încheiat cu bine, iar pompierii militari români sunt pregătiţi, în continuare, pentru noi provocări şi eventuale misiuni, la care oficialii eleni i-ar solicita să intervină”, se arată într-un comunicat al autorităţilor, informează adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *