Incendiu de pădure în insula spaniolă La Palma

La Palma
La Palma / sursa: captură foto

Un incendiu de pădure produs pe insula spaniolă La Palma a dus la evacuarea a cel puţin 500 de persoane, conform unui anunţ făcut sâmbătă de autorităţile spaniole care semnalează prima criză naturală pe această insulă după erupţia vulcanică din 2021, transmite Reuters.

Incendiul a izbucnit la primele ore ale dimineţii de sâmbătă la El Pinar de Puntagorda, o regiune împădurită din nordul insulei din Canare. Cel puţin 11 case au fost distruse pe măsură ce incendiul s-a propagat, conform lui Fernando Clavijo, preşedintele Insulelor Canare, care a mai precizat că numărul persoanelor care trebuie evacuate ar putea ajunge la 1.000.

Aproximativ 140 de hectare de teren au fost arse.

Patru elicoptere şi patru unităţi de pompieri luptă la sol cu flăcările pentru a ţine incendiul sub control. Autorităţile insulare au solicitat ajutor de la celelalte insule din arhipelagul Canarelor, în special de la Gomera şi Tenerife.

În septembrie 2021 peste 2000 de clădiri au fost distruse şi mai multe mii de persoane au fost evacuate în urma scurgerilor de lavă din vulcanul Cumbre Vieja. Erupţia a continuat timp de 3 luni.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: