Skip to content
Buzău Știri locale

Incendiu de vegetaţie uscată pe 35 de hectare în Buzău

Inquam Photos / Octav Ganea

Zeci de pompieri şi voluntari intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 35 de hectare pe raza localităţilor Scorţoasa şi Beceni, au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Incendiul se manifestă cu ardere violentă şi dezvoltare rapidă.

Luni după-amiază s-a primit un apel de urgenţă ce semnala un incendiu de vegetaţie uscată, lăstăriş, doborâturi în pădure de pin pe raza comunei Scorţoasa. Primele forţe ajunse la faţa locului au constatat că, de fapt, incendiul se manifesta cu ardere violentă şi dezvoltare rapidă pe raza a două comune, Scorţoasa şi Beceni, fapt ce a dus la suplimentarea forţelor”, au precizat reprezentanţii ISU.

În prezent, intervenţia este încă în desfăşurare, fiind afectată până acum o suprafaţă de aproximativ 35 de hectare. Vântul puternic, vegetaţia uscată abundentă şi suprafaţa mare unde flăcările se manifestă concomitent îngreunează intervenţia pompierilor, iar pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, la faţa locului s-a deplasat şi grupa operativă a ISU Buzău, scrie agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *