Incendiu într-o pădure de pin, pe aproximativ 20 de hectare, în judeţul Bacău

Sursa foto: X

Pompierii din mai multe judeţe luptă cu un incendiu care a cuprins o pădure de pin din judeţul Bacău şi s-a extins pe aproximativ 20 de hectare. Intervenţia este ăngreunată de vânt, terenul accidentat şi lipsa surselor de apă. Aun fost solicitate două aeronave ale Ministerului Apărării, care pot transporta 6.000 de litri de apă la fiecare trecere.

ISU Bacău intervine pentru stingere unui incendiu de fond forestier în oraşul Târgu Ocna.

”La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri de pin, pe aproximativ 20 ha, echipajele acţionând pe un teren greu accesibil, versanţii fiind extrem de abrupti. Acţiunea echipajelor de stingere este îngreunată de vântul puternic, care a determinat extinderea cu repeziciune a flăcărilor. Intervenţia pompierilor se concentrează, în principal,  pe crearea unei linii de protecţie pentru locuinţele de la baza versanţilor pe care se manifesta incendiul”, a transmis sursa citată.

La faţa locului au fost trimişi pompieri de la ISU Neamţ şi ISU Vrancea, iar în teren s-a deplasat şi Punctul de Comandă Mobil din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău şi ­­ grupei operative.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: