Skip to content
Timiș

Incendiu inventat, anunţat la 112. Pompierii, aduşi doar pentru a debloca o uşă

Pompierii din Timişoara au fost alertaţi, joi, după ce o femeie a anunţat că la locuinţa sa ar putea izbucni un incendiu din cauza unei oale uitate pe foc. Totul s-a dovedit, însă, o invenţie.

Apelul la 112 a fost făcut de o femeie din Timişoara care a solicitat ajutorul pompierilor după ce ar fi uitat o oală pe aragazul aprins şi ar fi rămas blocată în afara locuinţei.

Pentru a evita spargerea uşii de la apartament, pompierii au intrat pe o fereastră deschisă folosindu-se de o macara. Mare le-a fost mirarea, însă, când au văzut că nu era vorba de nicio urgenţă.

Femeia a recunoscut, ulterior, că îşi uitase cheile în casă şi că a inventat situaţia de urgenţă pentru a fi ajutată de pompieri să intre din nou în locuinţă. Pentru apelul fals la 112, femeia a fost amendată cu 500 lei, scrie digi24.ro.

Proprietara a uitat cheile în locuință și a «inventat» o situație de urgență pentru a putea solicita intervenția pompierilor. Deoarece s-a constatat că este o alarmă falsă, au fost anunțate organele abilitate care au aplicat o amendă de 500 lei. Cetățenii trebuie să conștientizeze că în timp ce echipajul a fost ocupat cu o alarmă falsă, solicitarea neprezentând o situație de urgență, se putea produce un accident grav cu persoane incarcerate sau o altă situație de urgență în care fiecare minut contează, iar timpul de răspuns să fie mai mare”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *