Skip to content
Constanța Știri locale

Incendiu la o mănăstire din Constanța! Peste 40 de pompieri încearcă să salveze chiliile călugărilor

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi, la o mănăstire din judeţul Constanţa, fiind afectat acoperişul chiliilor, iar în zona respectivă intervin peste 40 de pompieri. Persoanele care se aflau în clădire în momentul izbucnirii flăcărilor au ieşit până la sosirea echipelor de intervenţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină marţi, la un incendiu izbucnit la acoperişul unor chilii de la mănăstirea din localitea 23 August. La faţa locului s-au deplasat peste 40 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime din cadrul a cinci subunităţi. De asemenea, în zona se mai deplasează o autoscară mecanică, scrie news.ro.

Persoanele care se aflau acolo – doi călugări şi alte două persoane – au părăsit clădirea până la sosirea echipelor de intervenţie.

Conform reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului, la mănăstirea respectivă se află patru călugări şi personal auxiliar.

Incendiul a fost localizat şi se intervine pentru lichidarea acestuia, dar corpul de chilii este distrus.

Cauza posibilă a incendiului este o defecţiune în camera centralei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *