Skip to content
Societate

Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de boli infecţioase Constanţa – Sanitas: Acelaşi lucru se poate întâmpla oricând într-un alt spital

Federaţia Sanitas a transmis, vineri, că tragedia de la Constanţa se pate repeta oricând în alt spital din România, deoarece unităţile medicale funcţionează în clădiri vechi de 80-90 de ani. ”Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului şi nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public”, au transmis sindicaliştii, afirmând totodată, că guvernanţii sunt experţi în a lua decizii ”pe genunchi”.

”O nouă tragedie colectivă îndoliază România! Nu putem să nu spunem, pentru a nu ştiu câta oară, că acelaşi lucru se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România, în condiţiile în care instituţiile sanitare sunt obligate să funcţioneze în clădiri cu infrastructură învechită (de peste 80-90 de ani!), incapabilă să facă faţă cerinţelor tehnice şi a celor de siguranţă a pacienţilor”, a transmis, vineri, Federaţia sanitas.

Sindicaliştii transmis condoleanţe familiilor victimelor şi cer colegilor din sistem să aibă puterea de a face faţă şi acestei provocări.

”Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului şi nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public! În schimb, guvernanţii sunt ”campioni” ai deciziilor punctuale, luate ”pe genunchi”, care încearcă să cârpească sistemul numai acolo şi când cedează! Nu mai devreme de ieri, premierul Cîţu ameninţa managerii cu pierderea locurilor de muncă dacă nu rezolvă problema locurilor la ATI. Să-i spună cineva domnului prim-ministru că secţiile ATI nu se fac la comandă şi nu suportă improvizaţii”, au mai transmis sindicaliştii.

Nouă pacienţi au murit, vineri, ntr-un incendiu care a izbucnit în Secţia ATI COVID a Spitalului de boli ifecţioase Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *