Skip to content
Galați Știri locale

Incendiu pe 5.000 de metri pătraţi, la fosta groapă de gunoi a oraşului Tecuci

Inquam Photos / Octav Ganea

Un incendiu a avut loc, în noaptea de luni spre marți, la fosta groapă de gunoi a oraşului Tecuci. Pompierii au stins flăcările care s-au întins pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, după ce au fost anunţaţi prin numărul unic de urgenţă 112 că un incendiu de proporţii s-a declanşat la fosta groapă de gunoi a oraşului Tecuci din cartierul Cernicari. Misiunea pompierilor a început la ora 19.30 şi a ţinut până dimineaţă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, echipajele de pompieri sosite la locul incidentului au lucrat pentru limitarea extinderii incendiului acesta fiind alimentat şi de vântul puternic, scrie hotnews.ro.

Au intervenit 30 de pompieri cu trei autospeciale cu apă şi spumă de la secţia de pompieri Tecuci şi trei motopompe transportabile şi două cisterne de la primăria municipiului Tecuci. La ora transmiterii acestei știri, incendiul este lichidat, au anunţat pompierii care au mai spus că au ars gunoaie menajere şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa 5000 metri pătraţi.

A fost un incendiu de proporţii, pompierii încă sunt acolo. Ei au stins focul după ore de intervenţie, dar acum supraveghează focarele ca să nu reizbucnească flăcările. A fost o intervenţie dificilă, zeci de pompieri au intervenit la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Cauza incendiului este in curs de stabilire. Probabil, este vorba despre un foc nesupravegheat sau despre o ţigară aruncată în gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *