Skip to content
Societate

Incendiu puternic într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni. Răniţii arşi ar putea fi transferaţi în străinătate

facebook igsu

Update 21.00

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că cei cinci răniţi în explozia şi incendiul de la centrul de reciclare din Popeşti-Leordeni sunt în stare gravă, având şi leziuni ale căilor respiratorii. Se caută deja locuri pentru a putea fi transferaţi în străinăate, dacă acest lucru va fi necesar.

Sunt arşi pe suprafaţă importantă a corpului, sunt arşi şi la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul şi mai rezervat. Au ajuns la Spitalul Bagdazar şi la Spitalul Floreasca”, a declarat, vineri seară, Raed Arafat, la Dgi 24, referindu-se la răniţii din explozia şi incendiul de la centrul de reciclare din Popeşti-Leordeni.

Arafat a prcizat că despre incindent au fost informaţi preşedintele, premierul, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii. ”Cu doamna ministrul Mihăilă am discutat posibilitatea, dacă va fi necesar, să putem să-i ducem afară”, a declarat Arafat.

Acesta a precizat că decizia va fi luată după evaluarea făcută de comisia de specialitate care se întruneşte în astfel de cazuri. ”Noi, între timp, am întreprins deja primii paşi pentru a găsi locuri în afară. Există locuri, nu există un loc pentru toţi cinci, dar există locuri. Eu cred că în această seară – mâine dimneaţă decizia va fi luată la nivel de comisii”, a mai afimat şeful DSU.

Locurile găsite sunt la spitale din Germania şi Belgia, dar se caută şi locuri în Austria care este mai aproape.

Update 17.30

Ministerul Sănătăţii informează că persoanele rănite şi care au arsuri în urma incendiului de vineri din Popeşti-Leordeni au fost internate în trei spitale din Capitală, după care se va decide dacă este necesar transferul lor în centre de arşi.

Conform informării primite din partea Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în urma exploziei de la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienţi intubaţi) şi 5 persoane care acuză probleme respiratorii. Dintre pacienţii intubaţi, două persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni şi alte trei persoane la Spitalul de Urgenţă Floreasca. La Spitalul de Urgenţă Sf. Ioan au fost transportate alte două victime, dintre care una cu arsuri minore şi una intoxicaţie de fum.

Patru persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la faţa locului şi au refuzat transportul la spital. După ce pacienţii sunt stabilizaţi şi evaluaţi la Unitatea Funcţională de Arşi Floreasca şi la Unitatea Funcţională Bagdasar-Arseni, specialiştii vor decide abordarea terapeutică şi, în funcţie de situaţia pacienţilor, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arşi).

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea şi evaluarea pacienţilor în vederea stabilirii conduitei terapeutice şi a oportunităţii transferului.

Update 15.00

Autorităţile au revenit asupra bilanţului victimelor, anunţând că şase persoane au suferit arsuri, cinci dintre acestea fiind intubate, iar alte patru au probleme respiratorii după ce au fost expuse la fum.


Un incendiu a izbucnit, vineri, la un utilaj, într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni, două persoane suferind arsuri, iar alte şase fiind intoxicate. Pompierii intervin cu opt autospeciale pentru a stinge incendiul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, un incendiu a izbucnit, vineri, la un utilaj dintr-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni, str. Tănase Danciu, potrivit news.ro.

Acolo intervin 8 autospeciale de stingere şi 7 SMURD, iar în prezent nu mai arde cu flacără.

Sunt 8 persoane rănite (2 cu arsuri şi 6 cu intoxicaţie)„, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *