Skip to content
Politică

Incendiu puternic la o casă de copii. Câte maşini de pompieri se luptă cu flăcările

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, la o casă de copii. Câte maşini de pompieri au fost trimise să se lupte cu flăcările.

Două anexe şi acoperişul unei construcţii care funcţiona ca spaţiu de cazare pentru vizitatori, toate din curtea casei de copii din comuna Dobreni (judeţul Neamţ), au luat foc marţi, în jurul orei 11, din cauze încă necunoscute, relatează zch.ro.

Locotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, a declarat pentru publicaţia citată că ard atât o fânărie, cât şi un grajd, iar flăcările s-au extins la acoperişul construcţiei învecinate.

Până la urmă, la intervenţie s-au deplasat 5 autospeciale de pompieri şi o ambulanţă SMURD, iar în primă fază militarii au acţionat pentru protejarea clădirii care adăposteşte centrala termică. În apropiere, erau şi nişte garaje, precum şi o magazie spre care tindeau să se extindă flăcările. Pentru că se acţionează continuu, atât la protejarea construcţiilor, cât şi la lichidarea incendiului, autospecialele se golesc repede şi trebuie realimentate.

Se alimentează din două locuri, dar la hidrantul din imediata apropiere presiunea este cam slăbuţă şi merge greu”, a precizat lt. Andrei Grancea.

Pompierii au fost informaţi că toţi cei 21 de copii şi cei 10 angajaţi au ieşit din clădire când a izbucnit incendiul şi sunt în regulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *