Skip to content
Alba Social

Incendiu puternic la o hală de condimente! Pompierii se luptă și acum cu flăcările

Inquam Photos / Octav Ganea

Pompierii intervin, sâmbătă dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producţie a condimentelor P+2, în municipiul Alba Iulia, au informat reprezentanţii IGSU, citaţi de Agerpres.

Potrivit acestora, hala are o suprafaţă de aproximativ 8.000-10.000 de metri pătraţi, iar arderea se manifestă generalizat. În sprijinul echipajelor care intervin la locul evenimentului acţionează patru autospeciale de stingere, o autoscară de intervenţie la înălţime, descarcerarea şi un echipaj de prim-ajutor, relatează B1.ro

Alte autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu şi ISU Mureş, în total acţionând 11 maşini de stingere. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime, potrivit IGSU.

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert, pentru anunţarea populaţie din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere.

UPDATE 10:30: Pompierii care intervin pentru lichidarea incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţa lângă Alba Iulia, unul de proporţii însemnate, la cea mai mare fabrică de condimente din România, au fost nevoiţi să se alimenteze cu apă inclusiv din râul Ampoi, aflat în apropiere, transmite Agerpres.

Potrivit prim-adjunctului şefului ISU Alba, maior Ovidiu Costea, ţinând cont şi de amploarea suprafeţei afectate, au fost înregistrate şi unele probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă a autospecialelor de stingere trimise la locul incendiului, motiv pentru care s-au folosit şi motopompe, cu care s-a luat apă din Ampoi, râu aflat în imediata apropiere.

Pompierii nu au putut intra în interiorul halei cuprinse de flăcări, deoarece din aceasta s-au auzit mai multe explozii, iar echipajele sosite la faţa locului au evacuat 12 camioane aflate în apropierea halei.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, incendiul nefiind încă lichidat. Potrivit pompierilor ajunşi la faţa locului, focul s-a manifestat iniţial în partea din spate a fabricii, unde se află şi o centrală termică.

Potrivit prefectului de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, la faţa locului a fost trimis şi laboratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pentru a vedea „dacă există substanţe periculoase degajate în aer şi dacă acestea sunt periculoase pentru om”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *